20 dkg zabpehely
3 reszelt alma
2 tojás
egy marék durvára tört dió
5 ek nyírfacukor
2 tk méz
1 tk fahéj
1 kk sütőpor
1. A hozzávalókat összegyúrjuk, majd a tésztát 10 percre a fagyasztóba tesszük. A vajjal az elején legyünk türelmesek, szépen morzsolgassuk, hamar megolvad a kezünk nyomán, és reme...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet egy lábasban elkezdjük melegíteni, ha már meleg, belekeverjük a tejport, A tűzről levesszük, Hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, pici sót és a kristálycukrot. Visszatessz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatjuk a tejben. A liszthez adjuk a tojás sárgáját, a cukrot, és az élesztős tejet. Lágy tésztává dolgozzuk össze, majd megkelesztjük. A vajat a porcukorral h...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hozzávalókat (a lekvár kivételével) összekeverjük, sütőpapírral bélelt vastag falú tepsibe öntjük. Tetejét megpöttyözzük szilvalekvárral és tejföllel. Forró sütőben megsütjük (...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű