50 gr zabliszt
egy kisebb tojás
kb 1 dl magtej
kb. fél dl szénsavas víz
egy kiskanál kókuszzsír
picike édesítő
+ kókuszzsír a kisütéshez
Mindent keverj össze, és addig alakítsd, hogy palacsinta tészta állaga legyen. Mielőtt kisütöd, mindenképpen keverd fel, mert a zabliszt lemegy az aljára és kicsit összeáll.
A tetejére (vagyis bele) tehetsz 3-4 szem epret, feldarabolt barackot, körtét... és leszórhatod fahéjjal meg édesítővel, vagy cukormentes lekvárt, esetleg édesített túrót is tehetsz bele....;-)
Az alapanyagokkal lehet úgy játszani, hogy klasszikus palacsintatészta állagot kapjunk, tojas méretétől is függ pl...de érezni fogod :-)
A túrót villával összetörjük. A citromot alaposan megmossuk, a héját lereszeljük. A ribizlit leszemezzük a száráról. A puha vajat összekeverjük a porcukorral, a citromhéjjal, a van...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A mazsolát átválogatjuk és rummal meglocsoljuk. 2. 1 kuglófformát kivajazunk és kilisztezünk. 3. A szobahőmérsékletű vajat a szitált porcukorral, a reszelt citromhéjjal,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű