50 gr zabliszt
egy kisebb tojás
kb 1 dl magtej
kb. fél dl szénsavas víz
egy kiskanál kókuszzsír
picike édesítő
+ kókuszzsír a kisütéshez
Mindent keverj össze, és addig alakítsd, hogy palacsinta tészta állaga legyen. Mielőtt kisütöd, mindenképpen keverd fel, mert a zabliszt lemegy az aljára és kicsit összeáll.
A tetejére (vagyis bele) tehetsz 3-4 szem epret, feldarabolt barackot, körtét... és leszórhatod fahéjjal meg édesítővel, vagy cukormentes lekvárt, esetleg édesített túrót is tehetsz bele....;-)
Az alapanyagokkal lehet úgy játszani, hogy klasszikus palacsintatészta állagot kapjunk, tojas méretétől is függ pl...de érezni fogod :-)
180 fokon 20 percet sütjük. Vanilia fagyival tálaljuk.
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1 dl tejszínbe beáztatjuk a zselatint, simára főzzük és kihűtjük,. A többi tejszínt kemény habbá verjük, cukrozzuk, és a kettőt összekeverjük. Hozzáadjuk a szitán áttört és reszelt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cérnametéltet sós vízben főzd meg, szűrd le, a túrót törd át. Az áttört túrót keverd el a tojások sárgájával, a vaníliás cukorral, a porcukor háromnegyedével, a tejföllel, a resz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesTurmixold le a hozzávalókat és hidegen fogyaszd a krémtúrót. Fagyasztott gyümölccsel savanykásabb, vanília aromával édesebb krémtúrót kapsz.
Elkészítési idő: 10 Nehézség: Könnyű