bögre víz,
egy fél bögre zabpehely,
3 szem édesítő
gyümölcs
Vagy!!
– 1 csésze zabpehely,
– 2 csésze folyadék (aki tejivó, lehet felesben tej-víz keverék, aki nem tejivó, készítheti vízzel vagy növényi tej-víz 50 %-os arányával, vagy kizárólag növényi tejjel (pl. diótej)
– aszalt gyümölcsök (pl. én most vörös áfonyát használtam)
– friss gyümölcs (nálam banán)
– tetejére: dióféle (én diót és szeletelt mandulát is használtam)
– édesítésnek: méz (vagy juharszirup, vagy stevia, vagy agavé szirup, vagy xilit) Ne cukor!!!
– csipet só (elhagyható)
– tetejére szórásnak: fahéj (elhagyható)
Csak 1-2 percig főzöm, lefedem.Így jól megdagad, krémes lesz.
Reggel megmelegítem, egy Danon joghurtot(gyümölcsös rostokkal)keverek bele.
Ez egy kiadós reggeli, egész délelőtt eszembe sem jut , hogy éhes vagyok.
Néha gyümölcsöt is teszek bele.
Vagy!!!
felteszem a növényi tejjel főni, és 10-15 percig puhára főzöm benne a zabpelyhet. A zabpehely kis nyákot ereszt, megdagad.
Ha nem sürgős a megevése, még fedő alatt hagyhatod, hogy dagadjon, de nem kötelező.
Ha megfőtt, édesíted, csipet sót rakhatsz hozzá, ami jobban kihozza az ízét. Belehalmozod egy tálba, megszórod az aszalt és friss gyümölcsökkel, diófélével, és csipet fahéjat is szórhatsz rá ízesítésként.
Először is válassz olyan serpenyőt, amelyet sütőbe is be tudsz tenni. A bacont pirítsd meg, majd add hozzá a felkockázott gombát. Amíg a gomba sül, mosd meg a spenótleveleket,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk, 10 percre állni hagyjuk. Bambuszrostliszttel megszórt deszkán kinyújtjuk a tésztát, és sütőpapírra tesszük. 200°C-on légkeverésen 10 percig sütjük, m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítjük a kovászt, majd összekeverjük a tészta hozzávalóival és a duplájára kelesztjük. Megfelezzük a tésztát, vékonyra kinyújtjuk, megkenjük zúzott fokhagyma és tejföl keve...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes