Családireceptkönyv.hu

Gőzölgő krumlikása


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg B. vagy C. krumpli (pürének való)
15-20 dkg finomliszt,
3 fej vöröshagyma,
szalonna,

Elkészítés:


•A megfőtt krumplit összetörjük és kevés főzőlével pürésítjük.
•Újból feltesszük főni takaréklángon maroknyi lisztenként és a maradék főzőlevet állandó keverés mellett. Lágy tésztát kell kapni.
•A kockára vágott szalonnát megpirítjuk, kivesszük a töpörtyűt.
•A szalonnazsírban megpirítjuk a félkarikákra vágott hagymát.
•Egy tálat kizsírozunk és szétterítjük benne a püré felét zsíros kanállal, majd a hagymás szalonnazsír felét. Befedjük a maradék pürével.
•A tetejére nyomott kis mélyedésekbe hagymát és töpörtyűt teszünk.
•180 fokos sütőben kb 20 percig, ropogósra sütjük. Aludtejjel vagy tejföllel kínáljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


A megfőtt krumpli levét nem öntjük ki! Azzal állítjuk össze a tésztát.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Farmosi féle húsos zöldséges egytálétel
Farmosi féle húsos zöldséges egytálétel

Mindenféle-(ízlés szerint)- zöldséget felvágsz vékonyra, és szinte égő olajban gyorsan átsütöd. Lényeg, hogy ne süljön meg teljesen, hanem csak a külső része. Ízesíted fűszerekkel,...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Vadász-nokedli
Vadász-nokedli

Egy nagyobb fazékban vizet teszünk fel forrni, és megsózzuk. A nokedli tésztáját a lisztből, tojásokból, csipetnyi sóval és a vízzel összeállítjuk. A forrásban lévő vízbe belesza...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Kolbászos hagymás bab
Kolbászos hagymás bab

A szalonnát vékony, apró csíkokra vágjuk bőröstől, nehogy nagyon szétfőjön. A vöröshagymát vékony cikkekre felszeleteljük. A szalonna zsírját az olajon kisütjük lassan, hogy a szal...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mária
Magyaros rakott karaj
Magyaros rakott karaj

- A burgonyát enyhén sós vízben megfőzöm, megpucolom és felkarikázom. - A szalonnát apró kockára vágom, zsírjára sütöm, majd kiszedem a serpenyőből és félre teszem. - A hússzelet...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk