közepes méretű burgonyák(adagtól függ,hány db)
olaj
só
sajt
szalonna
sonka
kolbász
hagymaszeletek
A közepes krumplikat, lehetőleg egyforma méretűeket megmossuk, kefével lesikáljuk. Ezután minden krumpliszemet bevagdosunk keresztben kb 3/4-ed részig 2-3 milliméter vastag szeletekre, de úgy, hogy a krumpli alja egyben maradjon.
A krumpliszemeket sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk.
Egy ecset segítségével minden burgonyaszemet jól bekenünk sós étolajjal úgy, hogy az olaj a vágásokba is befolyjon. A krumplik tetejét is megsózzuk.
A tepsit 200 fokos sütőbe rakjuk és a krumplikat puhára sütjük. A sütési idő kb 35-40 perc, de függ a krumplik nagyságától és a bevágások sűrűségétől is.
A sütés vége felé a krumplik vágásaiba vékony sajtszeleteket, hagymakarikákat, szalonna- és sonkaszeleteket, kolbászkarikákat rakunk. A megtöltött krumplikat még tíz percre visszatoljuk a sütőbe.
Az így elkészített burgonya belül puha, kívül ropogós és nagyon finom.
Salátával kínáljuk.
Tipp:
sacika: Én még nyakon öntöttem sajtos tejföllel így jó szaftos lett!
Először elkészítem a bébikel chipset, ehhez egy nagy tálban összekeverem a leveleket kevés olivaolajjal. Sózom, meghintem kevés borssal, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe szórom...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA törökök a tojást ráütik még melegen, leveszik a fedőt, és csak lágyra engedik sülni a tükörtojást rajta. Majd a kenyeret használva evőeszközként, tunkolva eszik. (Külön élvezet,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gombákat megtisztítjuk, a tönköt mindegyikről eltávolítjuk. A kalapokat vékonyan kiolajozott sütőedénybe sorakoztatjuk, sózzuk, borsozzuk. A túrót a tojással, az áttört fokhagymá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű