Krumpli, liszt, só, hagyma/szalonna/ kolbász.
A krumplit sós vízben puhára
főzzük, a vizet nem öntjük le róla, hanem abban kanállal összetörjük, aztán annyi lisztet
adunk hozzá, hogy olyan sűrű legyen, mint a krumplipüré. Ha kész pirítunk hagymát zsírban,
erre egy kis paprikát szórunk és így tálaljuk. A hagyma helyett lehet pirított szalonnával vagy
kolbásszal tálalni. Jó étvágyat!
A krumplit meghámozzuk, megmossuk, majd kockákra vágjuk, és puhára főzzük. Közben a virslit kis kockákra vágjuk, és kevés olajon megpirítjuk. A petrezselymet megmossuk, és azt i...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű20 dkg marhahúst nagylyukú tárcsán átdarálunk. 5 dkg füstölt szalonnát apró kockára vágunk és üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk az 5 dkg finomra vágott vöröshagymát és kissé megpárolju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sertés combot kockákra vágjuk. A vöröshagymát felkockázzuk, majd megdinszteljük. Beletesszük a húst és a felszeletelt zöld paprikát és a feldarabolt paradicsomot. Ízlés szerint f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát nagyon finomra vágtam. Keverőtálba tettem, hozzáadtam a darált húst, tojást, parmezánt, zabpelyhet, zúzott fokhagymát, fűszereztem és alaposan összekevertem. Ha a hú...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes