vegyes csirkeaprólék
» 30 dkg csirkemellfilé
» 3 sárgarépa
» 1 fehérrépa
» 1 csokor újhagyma
» 2 vöröshagyma
» 2 kis krumpli
» pár gerezd fokhagyma
» 3-4 babérlevél
» kakukkfű
» tejföl
» ecet
» só
» bors
A felkarikázott újhagymát, és az apróra vágott vöröshagymát egy kevés olívaolajon megdinszteljük.
Erre az alapra öntjük a felkockázott sárgarépát, fehérrépát és a krumplit. Sóval, borssal, babérlevéllel és kakukkfűvel fűszerezzük.
Amikor a zöldségek már egy kicsit karamellizálódtak, hozzáadjuk a csirkeaprólékot is: nyakat, hátat, lábat, zúzát és a szívet, valamint a kockákra vágott csirkemellfilét.
Amennyiben úgy érezzük, még egy kicsit sózzuk, borsozzuk, majd alaposan összekeverjük. Beletesszük a fokhagyma gerezdeket, és felöntjük vízzel.
Mikor a leves már majdnem kész, egy sárgarépát krumplihámozóval hajszál vékony szeletekre vágunk - gyakorlatilag legyalulunk -, és a levesbe tesszük, végül az egészet tejföllel behabarjuk.
Befejezésül ízlés szerint 2-3 teáskanál ecettel savanyíthatjuk, és díszítésként a tetejét az újhagyma zöldjével megszórhatjuk.
A gombát és a répát megmossuk, felszeleteljük. A hagymát negyedekre vágjuk, a krumplit felkockázzuk. A zöldségeket egy edénybe tesszük, vízzel felöntjük, hozzáadjuk a babérlevele...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zellert és a krumplit kicsi kockákra vagdaljuk, és felöntjük kb. 5-6 dl vízzel. Beletesszük a leveskockát, a kettévágott fokhagymagerezdeket, a fűszereket, és megfőzzük. Ha a zel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket alaposan megmossuk, majd megtisztítjuk, és apró kockákra vágjuk őket. Egy nagyobb lábasban felmelegítjük az olívaolajat, és rádobjuk a zöldségeket. Pár percig pirítju...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű