egy tányér friss gomba
3 dbkrumpli
2 drépa
1 dbbabérlevél
5 szemszegfűbors
2 dbvöröshagyma
1 gerezdfokhagyma
ízlés szerint só, bors
1 ev. kanálmajoránna
3 ev. kanálvaj
2 ev. kanálbúzafinomliszt
A gombát és a répát megmossuk, felszeleteljük.
A hagymát negyedekre vágjuk, a krumplit felkockázzuk.
A zöldségeket egy edénybe tesszük, vízzel felöntjük, hozzáadjuk a babérlevelet és a szegfűborsot, sózzuk és borsozzuk.
Addig főzzük, amíg a zöldségek meg nem puhulnak.
A vajból és a lisztből világos rántást készítünk. Hideg vízzel felöntjük és berántjuk a levest.
Hozzáadjuk a fokhagymát, a majoránnát, ízlés szerint még sózzuk, és alacsony fokozaton még 5 percig főzzük.
1. Az olajon üvegesre pároljuk a felkockázott hagymát, majd beletesszük a karikákra vágott répát és petrezselyemgyökeret, pici vizet öntünk rá, és lefedve addig főzzük, amíg a zöld...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű70-80 dkg marhahúst (aki nem szereti lehet sertéshús is) apró kockákra vágunk. 1 fej hagymát szintén nagyon apróra összevágunk. Pici olajon megdinszteljük a hagymát és a húst, néha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFelaprítjuk a hagymát és az olívaolajon üvegesre pároljuk. Megmossuk, meghámozzuk a sárgarépát, burgonyát, céklát és egyforma, apró kockákra vágjuk őket, majd hozzáadjuk a hagym...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagyobb méretű fazékban felolvasztjuk a zsírt (vagy olajat, ki mit használ), beletesszük az apróra vágott hagymát, és üvegesre pirítjuk. Mehet bele a pirospaprika, el...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes