Családireceptkönyv.hu

Bejgli - 100 éves recept


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


80 dkg liszt
• 60 dkg margarin
• 1 tasak sütőpor
• 1 tasak vaníliás cukor
• ¼ kávéskanál só
• 3 evőkanál porcukor
• 3 tojás sárgája
• 1 citrom reszelt héja
• 2-3 evőkanál tejfel
Töltelék:
• 40 dkg mák
• 40 dkg dió
• 80 dkg porcukor
• 2 citrom reszelt héja
• 2 – 3 evőkanál meggylekvár
• 2 – 3 evőkanál baracklekvár
• 2 tasak vaníliás cukor
A töltelék elkészítése:
1. A mákot és a diót megdaráljuk.
2. Beleteszünk 40 – 40 dkg porcukrot, 1 – 1 tasak vaníliás cukrot, és
1 – 1 citrom reszelt héját.
3. A mákhoz 2 – 3 evőkanál meggylekvárt keverünk,
4. a dióhoz 2 – 3 evőkanál baracklekvárt.

Elkészítés:


A lisztet egy tálba tesszük, és a margarinnal morzsalékosra dolgozzuk.
2. Beletesszük a sütőport, porcukrot, tojás sárgáját, vaníliás cukrot, 1 citrom reszelt héját.
3. Ezt annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy jól gyúrható legyen.
4. Kitesszük egy rétesliszttel lisztezett gyúrótáblára,4 egyforma cipót formálunk belőle.
5. Letakarjuk, és pihentetjük 30 percet.
6. Kinyújtjuk olyan hosszúra,amilyen a tepsi hossza./ akkor jó, ha tésztát vékonyra kinyújtjuk/
7. 1 rudat a töltelék felével megtöltjük, jól beleütögetjük, és 4 rudat készítünk.
8. Feltekerjük, és a végeit jól lezárjuk.
9. Kizsírozott tepsibe rakjuk.
10. Pihentetjük 3 – 4 órán keresztül.
11. Sütés előtt 10 perccel megkenjük tojássárgájával, mielőtt a meleg sütőbe tennénk még egyszer bekenjük.
12.Pár helyen villával, vagy hústűvel megszurkáljuk.
13. 45 – 50 percig sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:



Csak akkor szedjük ki a tepsiből, amikor kihűlt!

Hozzátenném, ha nem fogy el, és jól becsomagoljuk alufóliába, hónapokig eláll.

Bejgli - 100 éves recept

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Ani
Megőrül érte a világ: így készíts fillérekből finom
Megőrül érte a világ: így készíts fillérekből finom

Turmixold össze a megpucolt mandarint, majd egy sűrű szűrőn nyomkodd át, hogy tiszta mandarin levet kapj. Ha van gyümölcs centrifugád, ezzel is csinálhatod és akkor nem kell átszűr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Péter
Fonott kalács
Fonott kalács

A lisztet egy tojással, a sóval, a cukorral és a langyos tejben felfuttatott élesztővel összedolgozni. Amikor már homogén a tészta, a szobahőmérsékletű vajat/margarint hozzádagaszt...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Csokis-diós kekszek
Csokis-diós kekszek

A lisztet elkeverjük a cukorral és egy csipet sóval, majd hozzáadjuk a kockára vágott margarint, és alaposan elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojássárgáját és összegyúrjuk a tésztát. Fó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Snickers pite
Snickers pite

Kivajazunk egy kisebb, kerek piteformát (18 cm átmérőjű, 2 cm magas legyen kb.) A tésztához a hozzávalókat előkészítjük: A lisztet, a mandulalisztet és a sót egy tálba összeszitál...

Elkészítési idő: 180 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk