0.5 bögre vaj vagy margarin
1 bögre cukor
1 nagyobb tojás
1 teáskanál vanília aroma
1.25 bögre liszt
1 evőkanál keményítő
0.5 teáskanál sütőpor
0.5 teáskanál szódabikarbóna
1.5 bögre aprított csokoládé
1 bögre mogyoró vagy mandula (aprított)
vajat a cukorral jól elkeverjük.
Hozzáadjuk a tojást és a vaníliát. Alaposan elkeverjük. Majd hozzá szitáljuk a liszt, keményítő, szódabikarbóna, sütőpor keveréket.
Legvégül hozzáadjuk a csokit és a mandulát, és egy teáskanál segítségével kis golyókat formázunk belőle. Egy órára hűtőbe tesszük.
Elosztjuk két tepsire hogy bőven legyen hely a golyók között, mert sütés közben elterülnek.
165 C fokon előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük, míg aranybarna lesz a széle.
Kb. 20 percig pihentetjük. Ilyenkor még puhák, de mire kihűlt jó ropogós lesz a külseje.
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd hozááadjuk a tejfölt és a sót. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Folpackba csomagoljuk a tésztát és 1 éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap 2...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Kézi mixerrel vagy robotgéppel a túrót és a porcukrot krémesre keverem, fokozatosan adom hozzá a tejet, majd az olajat. 2. Ezután már kézzel dolgozom bele a sütőporral és pici...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz élesztőt fél deci tejfölben kissé megáztatjuk és összegyúrjuk a deszkán az összes hozzávalókat nem tú lágyra. Vékonyra nyújtjuk ki, derelyemetélővel megformázzuk. Meleg zsír...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tojások fehérjét kemény habbá verjük, kanalanként eldolgozzuk benne a porcukrot, egyszerre hozzáadjuk a tojássárgás és végül könnyedén hozzákeverjük a lisztet, vigyázva, hogy a h...
Elkészítési idő: : 45-60 perces Nehézség: Könnyű