0.5 bögre vaj vagy margarin
1 bögre cukor
1 nagyobb tojás
1 teáskanál vanília aroma
1.25 bögre liszt
1 evőkanál keményítő
0.5 teáskanál sütőpor
0.5 teáskanál szódabikarbóna
1.5 bögre aprított csokoládé
1 bögre mogyoró vagy mandula (aprított)
vajat a cukorral jól elkeverjük.
Hozzáadjuk a tojást és a vaníliát. Alaposan elkeverjük. Majd hozzá szitáljuk a liszt, keményítő, szódabikarbóna, sütőpor keveréket.
Legvégül hozzáadjuk a csokit és a mandulát, és egy teáskanál segítségével kis golyókat formázunk belőle. Egy órára hűtőbe tesszük.
Elosztjuk két tepsire hogy bőven legyen hely a golyók között, mert sütés közben elterülnek.
165 C fokon előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük, míg aranybarna lesz a széle.
Kb. 20 percig pihentetjük. Ilyenkor még puhák, de mire kihűlt jó ropogós lesz a külseje.
30 dkg lisztben elkeverünk 1 sütőport és a mézes masszához adjuk, majd 2 dl tejjel hígítjuk. Zsírozott, lisztezett tepsibe (22×36 cm) öntjük és 180 °C-on megsütjük. Ha kihűlt,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőport elkeverjük a liszttel. A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá felverjük, majd hozzáadjuk a reszelt citromhéjat. Hozzákeverjük a darált diót, és a sütőporos liszte...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesÖntsd a liszteket, a szódabikarbónát, a sót és a vaníliát egy tálba. Dolgozd simára a palacsintatésztát kézi mixerrel a rizstej egy részével, majd add hozzá a maradék rizstejet és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a sütőporral elvegyítjük és a margarinnal, a cukorral, sóval és a tojásokkal összegyúrjuk. Letakarva kb. 30 percre hideg helyen pihentetjük. Az almákat meghámozzuk, neg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű