0.5 bögre vaj vagy margarin
1 bögre cukor
1 nagyobb tojás
1 teáskanál vanília aroma
1.25 bögre liszt
1 evőkanál keményítő
0.5 teáskanál sütőpor
0.5 teáskanál szódabikarbóna
1.5 bögre aprított csokoládé
1 bögre mogyoró vagy mandula (aprított)
vajat a cukorral jól elkeverjük.
Hozzáadjuk a tojást és a vaníliát. Alaposan elkeverjük. Majd hozzá szitáljuk a liszt, keményítő, szódabikarbóna, sütőpor keveréket.
Legvégül hozzáadjuk a csokit és a mandulát, és egy teáskanál segítségével kis golyókat formázunk belőle. Egy órára hűtőbe tesszük.
Elosztjuk két tepsire hogy bőven legyen hely a golyók között, mert sütés közben elterülnek.
165 C fokon előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük, míg aranybarna lesz a széle.
Kb. 20 percig pihentetjük. Ilyenkor még puhák, de mire kihűlt jó ropogós lesz a külseje.
1-1,5 dl joghurtot felmelegítünk. Majd a zselatinport a cukorral összekeverve, ehhez a joghurthoz öntjük! Addig melegítjük, amíg sima nem lesz, és egyszer hagyjuk felforrni. Hag...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot a tojássárgájával habosra keverjük, hozzá a lisztet, sütőport, mákot, tejet tesszük, és ismét keverés. A tojásfehérjét kemény habbá verjük géppel, és ezt már...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. Gőz felett egy edényben összedolgozzuk a porcukrot, a tojást, a mézet, a szódabikarbónát, a vajat és a holland kakaót, majd a liszttel összekeverjük. 2. Három cipóra osztjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA két egész tojást meg a négy tojássárgáját, a cukrot és a reszelt citromhéjat fél óra hosszat keverjük. A fehérjéből keményre vert habot a liszttel együtt könnyedén hozzákever...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű