menu

Családireceptkönyv.hu

Borsodó


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Borsodó:

2 dl fehérbor
1 dl víz
1 citrom reszelt héja
a fél citrom leve
4-5 ek. cukor
1 tk. liszt
2 tojás sárgája
2 tojás habbá vert fehérje

Elkészítés:


A bort a citromhéjjal felforralom. A vizet, lisztet, cukrot és a
tojások sárgáját simára keverem, a felforrt bort óvatosan
hozzáöntöm.
Visszateszem a tűzre és állandó kevergetés mellett lassú tűzön besűrítem.
Végül a tojáshabbal szép simára keverem.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Öt perces túrós
Öt perces túrós

1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. 2. A hozzávalókat csomómentesre leverjük, és már zutty, mehet is egy kisebb, sütőpapírral bélelt tepsibe, majd a sütőbe (nálam 23*28-as). 3. E...

Elkészítési idő: 45
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Almás sütemény
Almás sütemény

1. A sütőt közepes hőmérsékletre (180 fok) előmelegítjük. 2. A joghurtot összekeverjük a barna cukorral és a tojásokkal. 3. Hozzáadjuk az étolajat, a fahéjat és a sütőporral elve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Alakbarát gofri finnyás családra hangolva
Alakbarát gofri finnyás családra hangolva

A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját az édesítőszerrel és a vaníliás cukorhelyettesítővel - robotgép segítségével - habosra kevertem, majd apránként, folyamatos keverés mellett...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Kekszes krémes
Kekszes krémes

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk