Borsodó:
2 dl fehérbor
1 dl víz
1 citrom reszelt héja
a fél citrom leve
4-5 ek. cukor
1 tk. liszt
2 tojás sárgája
2 tojás habbá vert fehérje
A bort a citromhéjjal felforralom. A vizet, lisztet, cukrot és a
tojások sárgáját simára keverem, a felforrt bort óvatosan
hozzáöntöm.
Visszateszem a tűzre és állandó kevergetés mellett lassú tűzön besűrítem.
Végül a tojáshabbal szép simára keverem.
1/2 kiló lisztből, 7 tojássárgájával, kis sóval, 3 deka, kevés tejbe áztatott élesztővel, 3 deka porcukorral, kb. 2,5 deci tejjel rétestészta keménységű tésztát gyúrunk. Jól kidolg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot egy edénybe tesszük és felolvasztjuk, amikor elkezd karamelizálódni, felöntjük a tejszínnel. A karamell így keményebbé válik, de ettől ne ijedjünk meg, most hozzáadjuk a v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást keverjük habosra a cukorral, majd adjuk hozzá a tejet, a lisztet, a vaníliáscukrot, a sütőport és a felolvasztott margarint. Dolgozzuk össze, majd a tésztát öntsük egy mar...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű