4 tojás
15 dkg cukor
2 cs vaníliás cukor
35 liszt
12 dkg darált dió
1 cs sütőpor
1 tk őrölt fahéj
2 dl étolaj
6 db alma reszelve
20 dkg olvasztot étcsoki a tetejére
A tojást a cukorral és a vaníliás cukorral egyneművé keverjük.
A lisztet a fahéjat a darált diót és a sütőport összekeverjük egy másik tálban majd hozzákeverjük a tojásos cukorhoz.
Ezután hozzáadjuk az olajat és a reszelt almát és az egészet jól elkeverjük.
A nagy gáztepsibe sütőpapírt teszünk, majd beleöntjük a masszát és egyenletesen elterítjük.
Kb 25-30 perc alatt készre sütjük.
Tetejére csoki máz
A vizet a cukorral sziruppá főzzük, majd belekeverjük a Ramát. Hozzáadjuk a tejport és a kókuszt, jól elkeverjük, majd 2-3 órára hűlni hagyjuk. (Ideális előző nap elkészíteni a m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd kinyújtjuk 1cm vastagságúra. 200 fokon 10percig elősütjük. Ezután kivesszük, megkenjük vékonyan update barack dzsemmel vagy más cukormentes...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A töltelékhez a tejet a cukorral édesítve, kevergetve fölforraljuk, a diót beleszórjuk. A tűzről lehúzzuk, majd hozzáadjuk az előzetesen langyos vízben fölpuhított, leszűrt mazs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 160 fokra. A vajat megolvasztani, hűlni hagyni. Hozzá cukor, fahéjat, majd habosra keverni a tojásokkal. Liszt, sütőpor a vajas masszába forgatni . Formáb...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz