menu

Családireceptkönyv.hu

Konnyu es finom


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


12 dkg vaj
10 dkg cukor
1 tojás
fél teáskanálnyi őrölt fahéj
25 dkg liszt
10 dkg darált dió
10 dkg étcsokoládé
1 teáskanálnyi sütőpor

Elkészítés:


A vajat a cukorral jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojást is, ezt követően a többi hozzávalót is a csokoládé kivételével. Összekavarjuk, majd mikor már szilárd állagú a massza, az apróra vagdosott csokoládét is belekeverjük. Kis golyókat formálunk a tésztából és sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, 180 fokon sütjük 15-18 percen át.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Cantuccini - Anya receptje
Cantuccini - Anya receptje

Összegyúrjuk a hozzávalókat, hengert formálunk belőle, ellapítjuk és sütőlemezre helyezzük. Meleg sütőben (180 fok) kb 35 percig sütjük, majd kivesszük, ujjnyi vastag szeletekre...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ruman Imre
Mimóza szelet
Mimóza szelet

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejföllel, hogy könnyen sodorható, rugalmas tésztát kapjunk. 4 cipót formálunk,egyenként tepsi méretre sodorjuk és világosra megsütjük. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dobos Anna
Bolgár „három poharas” almás sütemény
Bolgár „három poharas” almás sütemény

Először is keverjük össze a száraz hozzávalókat, azaz a búzadarát, a lisztet, a cukrot és a sütőport. Adhatunk hozzá egy csipetnyi sót is, de ez nem szükséges. Az almát reszeljük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Madártej
Madártej

Tejet felforralni. 4 tojássárgáját 3 ek cukorral, 1 ek liszttel keverni + pici tej. A vaníliacukrot a darabolt citromhéjjal hozzáadni. 5 tojásfehérjét, 6 ek cukorral felvern...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk