12 dkg vaj
10 dkg cukor
1 tojás
fél teáskanálnyi őrölt fahéj
25 dkg liszt
10 dkg darált dió
10 dkg étcsokoládé
1 teáskanálnyi sütőpor
A vajat a cukorral jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojást is, ezt követően a többi hozzávalót is a csokoládé kivételével. Összekavarjuk, majd mikor már szilárd állagú a massza, az apróra vagdosott csokoládét is belekeverjük. Kis golyókat formálunk a tésztából és sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, 180 fokon sütjük 15-18 percen át.
Összegyúrjuk a hozzávalókat, hengert formálunk belőle, ellapítjuk és sütőlemezre helyezzük. Meleg sütőben (180 fok) kb 35 percig sütjük, majd kivesszük, ujjnyi vastag szeletekre...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejföllel, hogy könnyen sodorható, rugalmas tésztát kapjunk. 4 cipót formálunk,egyenként tepsi méretre sodorjuk és világosra megsütjük. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször is keverjük össze a száraz hozzávalókat, azaz a búzadarát, a lisztet, a cukrot és a sütőport. Adhatunk hozzá egy csipetnyi sót is, de ez nem szükséges. Az almát reszeljük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTejet felforralni. 4 tojássárgáját 3 ek cukorral, 1 ek liszttel keverni + pici tej. A vaníliacukrot a darabolt citromhéjjal hozzáadni. 5 tojásfehérjét, 6 ek cukorral felvern...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes