1 fej római (kötöző-) saláta
2 bögre crouton / pirított kenyérkocka
reszelt parmezán
Az öntethez:
50 ml olaj
reszelt parmezán
15 ml fehérborecet
10 ml Dijoni mustár
2 fej zúzott fokhagyma
Egy-egy csipet só és bors
50 ml majonéz
Ízlés szerint pár csepp Worcestershire-szósz
A salátaleveleket mosd meg és szeleteld fel, csöpögtesd le. Ezután keverd össze a pirított kenyérkockával és a sajttal. Az öntet hozzávalóit egy tálban keverd össze, majd öntsd nyakon a salátát. Ízlés szerint grillezett csirkemellcsíkokkal is tálalhatod.
A zöldségeket sós vízben feltesszük főni. Félidőben hozzátesszük a kockázott paprikát, és az apróra vágott vöröshagymát is. Mikor megfőtt leszűrjük, összekeverjük a tejföllel, a jo...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA répát és a céklát lereszeljük és megfőzzük, a mártást közben elkészítjük, az egészet serpenyőbe téve összesütjük.
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyűa céklákat meghámoztam felszeltem és cukros sós vízben puhára főztem...mikor kihűlt ecetes cukros vizet készítettem és ráöntöttem hagytam egy napig állni.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA salátát, a tarját, a sonkát és a sajtot vékony csíkokra szeleteljük, majd jól összekeverjük. A kukoricát lecsepegtetjük, majd hozzákeverjük a többi hozzávalóhoz. A tejfölt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű