4 kg csirkeszárny
chilis só
fehér bors
olíva vagy napraforgó olaj
chilis méz / körülbelül jó 250 g mézet is elbír/
7 dl barbecue szósz
füstölt cayenne por (elhagyható)
A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, a combokat a szárnyról levágjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és tepsibe, egymás mellé fektetjük a combokat és a szárnyakat. Meglocsoljuk a chilis mézzel, olíva vagy napraforgó olajat csorgatunk rá, végül a húsra öntjük a barbecue szószt is. Ha szeretjük, akkor egy kis füstölt cayenne porral még megszórhatjuk a tetejét. Alufóliával fedjük be a tepsit és 200 fokos sütőben 25-30 percig pároljuk a csirke szárnyakat, majd vegyük le róla a fóliát, majd addig süssük tovább, amíg a szósz szépen rásül a húsra. Sült burgonyával vagy salátával is fogyaszthatjuk.
A húst megmossuk, és a kívánt méretűre daraboljuk. A hagymát apróra vágjuk, és a zsíron megpirítjuk, bele tesszük a piros paprikát, felengedjük annyi vízzel, hogy 3/4 részig el lep...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA csirkemellet kicsontozzuk, és feldaraboljuk. A lisztet a fűszerekkel, és a zúzott fokhagymával összekeverjük, és beleforgatjuk a húsokat. Egy kivajazott tepsibe fektetjük a csirk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgyformára vágjuk, összekeverjük. néhány órát hűtjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát kevés olajon lepirítom, hozzáadom a fokhagymát, a petrezselymet, majd a gombát. Fűszerezem és addig sütöm, amíg majdnem minden levét elfőtte, majd félreteszem. A csirk...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű