4 kg csirkeszárny
chilis só
fehér bors
olíva vagy napraforgó olaj
chilis méz / körülbelül jó 250 g mézet is elbír/
7 dl barbecue szósz
füstölt cayenne por (elhagyható)
A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, a combokat a szárnyról levágjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és tepsibe, egymás mellé fektetjük a combokat és a szárnyakat. Meglocsoljuk a chilis mézzel, olíva vagy napraforgó olajat csorgatunk rá, végül a húsra öntjük a barbecue szószt is. Ha szeretjük, akkor egy kis füstölt cayenne porral még megszórhatjuk a tetejét. Alufóliával fedjük be a tepsit és 200 fokos sütőben 25-30 percig pároljuk a csirke szárnyakat, majd vegyük le róla a fóliát, majd addig süssük tovább, amíg a szósz szépen rásül a húsra. Sült burgonyával vagy salátával is fogyaszthatjuk.
Először a csirkemelleket, 2 x 2cm-es darabokra kockázzuk fel, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint és hagyjuk állni egy kicsit, amíg elkészülünk a többi alkotórésszel is. Egy masszát k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olajban elkeverjük a fűszereket, a zúzott, vagy reszelt fokhagymát, esetleg még tehetünk bele más fűszert is, amit szeretnénk. Az előző este lesózott ( mert így finom) húst jó...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csirkemellet nagyon vékonyra felszeleteljük, margarinnal kikent jénai tálba helyezzük, hogy az edény alját elfedje. 2. A zsemléket beáztatjuk, kinyomkodjuk, összekeverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűZsíron a hagymát, foghagymát megpirítom , hozzá a húsdarabok , majd a fűszerek, só , bors, rá a kókusztej, fedő alatt készre párolom. Tetszés szerint lehet hozzáadni csilit is.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű