1,5 kg héjában főtt burgonya
5 db főtt tojás
6 db közepes csemege uborka
1 fej vöröshagyma
450 g tejföl
200 g majonéz
só
bors
1 csokor kapor (ízlés szerint)
A főtt burgonyát megtisztítjuk, kockára vágjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, a többi hozzávalót: a tojásokat és az uborkát is feldaraboljuk, végül mindent egy nagy tálba teszünk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd az apróra vágott kaprot összekeverjük a tejföllel, hozzákeverjük a majonézt, végül a salátára öntjük és alaposan összekeverjük. Tálalás előtt legalább 1 órát a hűtőben tartjuk, hogy az ízek jól összeérjenek.
A tésztát a csomagoláson található előírás szerint lobogó, forró sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük és egy nagyobb tálba tesszük. Az uborkát, hagymát, paprikát megmossuk és az an...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A meghámozott almákat és narancsokat egyforma nagyságú kockákra, a mogyorót durvára vágjuk, mindezt jól összekeverjük. 2. Ha a narancs nagyon savanyú, a salátát porcukorral...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElkészítés: Vágd apró kockákra a hagymát és párold meg az olivaolajban.Tedd hozzá az apró csíkokra vágott édes pirospaprikát és párold együtt pár percig, majd add hozzá a fokhagym...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz uborkát meghámozzuk, legyaluljuk, besózzuk és állni hagyjuk egy órát, majd le szűrjük. Finomra vágjuk a zöld fűszereket, belekeverjük a joghurtba, és ha nem elég savanyú, borece...
Elkészítési idő: 2 ÓRA Nehézség: Könnyű