3 dl kaukázusi kefir,
1 pohár tejföl,
2 kisebb kígyóuborka,
2 gerezd fokhagyma,
1 evőkanál frissen facsart citromlé (kihagyható),
só,
frissen őrölt fekete bors.
Gyaluljuk apróra az uborkát, törjük össze a két fokhagymát. Jól keverjük össze a kefirt, tejfölt. Adjuk hozzá a fokhagymát, a citromot, sót, borsot, végül a lecsöpögtetett uborkát. Az egészet keverjük össze, és kész, díszíthetjük pirospaprikával.
A dióbelet száraz, forró serpenyőben megpirítjuk. Közben egy tálban összekeverjük a balzsamecetet az olajjal, sóval és borssal, majd hozzáforgatjuk a megpirult, meleg diószemeket...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zellert csíkokra vágjuk és citromos,sós vízben félpuhára főzzük. A majonézt a tejföllel és az ananász levével összekeverjük. Az összes alapanyagot csíkokra vágjuk és rétegezzük e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pácolt sárgarépához összekeverjük az ecetet, cukrot, sót és a vizet, addig keverjük, amíg minden teljesen feloldódik. A fölszeletelt sárgarépára öntjük, és zárt, műanyag dobozban...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát egyszerű burgonyasalátának elkészítjük. Kb. 2 órán át a levében tartjuk hideg helyen; ezután leszűrjük és a mustárral elkevert majonézmártást hozzáadva, óvatosan elkeve...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű