Krémhez:
1 liter tej
10 tojás sárgája, fehérje
15 dkg rétesliszt
30 dkg cukor
1 teáskanál vanília aroma (vagy egy rúd vanília)
csipet só
5 dl tejszín (én nem növényit használtam)
1 csomag friss leveles tészta amiben 2 db kb 24x30 lap van
A 10 fehérjét 5 dkg cukorral gőz felett felverni . A krémhez a 10 sárgáját + rétesliszt + a 25 dkg cukor, csipet só és egy kevés tejjel simára keverjük majd a maradék tejbe , ha már langyos belekeverjük és sűrűre főzzük. Ha a krém langyosra hűlt belekeverjük a felvert fehérjét. A lapokat aranysárgára sütjük fel fognak púposodni , de bátran borítsuk fejre ha kész és még melegen a sütőpapíros felét nyomva "lapítsuk ki". Nem törik el melegen, ha óvatosan lenyomkodjuk. Egyet tegyünk alulra egy tepsibe és öntsük rá a krémet tegyük hűtőbe, hogy megdermedjen majd ha megdermedt akkor rá a felvert tejszín és a másik lap, de ezt vágjuk méretre, mert így könnyen szeleteljük majd.
A tejfölt meglangyosítjuk. Kiveszünk belőle egy decinyit, teszünk bele cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Tetejét megszórjuk liszttel, letakarjuk, és megvárjuk, míg megkel. Eg...
Elkészítési idő:Elmorzsoljuk a lisztet a margarinnal/ vajjal.Hozzá keverjük a sütőport és a sót.Hozzá adjuk a cukrot , a tojást, majd a tejfölt és egyenletes tésztává gyúrjuk. A tésztát megfelezzü...
Elkészítési idő:A kakaós krém hozzávalóit egy lábasban elkeverem, majd puding állagúra főzöm. Kicsit hagyom kihűlni. A gránátalmát közben megpucolom, a magokat egy tálba teszem.Egy pohárban rétege...
Elkészítési idő: