1 csomag réteslap
3 nagy édes alma
50 dkg magvazott meggy (befőtt)
2 evőkanál citromlé
2-3 evőkanál porcukor (ízlés szerint)
1 teáskanál őrölt fahéj
10 dkg őrölt mandula
1 evőkanál vaj
Az almát meghámozzuk és felvágjuk, vagy lereszeljük, egy tálba tesszük a lecsöpögtetett meggyel együtt, ráöntjük a citromlét és hagyjuk egy fél órát állni. Levet ereszt, ekkor lecsöpögtetjük, belekeverjük a porcukrot és a fahéjat. A tésztát megkenjük egy kevés vajjal és megszórjuk az őrölt mandulával, megtöltjük a gyümölcsökkel. Feltekerjük és a végeit behajtjuk, hogy a gyümölcs benne maradjon. Kiolajozott tepsibe tesszük, a tetejét is átkenjük vajjal és 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Amikor aranybarna, kivehetjük. Hagyjuk egy kicsit hűlni, majd szeleteljük, ekkor megszórhatjuk fahéjas porcukorral, így még finomabb lesz.
A tejet meglangyositjuk bele a vanilia + porcukor ( attól függ milyen édesen szereted ) -a babapiskotákat megmártjuk ebbe a cukros tejben és egy jénai tál aljára sorakoztatjuk , a...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Nehéz1. A sütőtököt feldaraboljuk, letakarjuk alufóliával és 200 fokon megsütjük. 2. A sütőtökről eltávolítjuk a héját és 30 dkg-ot félreteszünk belőle. 3. A lisztbe beleszórjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lisztet, a cukrot, a margarint és a tojássárgáját gyúrjuk morzsalékos tésztává, a végén formázzuk gombóccá és folpackba csomagolva tegyük a hűtőbe 1 órára. 2. Liszttel megszó...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA leveles tészta egyik felét kinyújtjuk és tepsibe tesszük. Rárakjuk a babapiskótákat, azokra pedig a felezett barack befőttet. Ezt követően a vanilia pudingot megcsináljuk ( a cso...
Elkészítési idő: pitty-putty Nehézség: Könnyű