Tészta
10 dkg Rama
15 dkg kristálycukor
2 evőkanál méz
0,5 dl tej
1 db tojás
1 cs. sütőpor
50 dkg liszt
Krém
3 evőkanál cukor
0,5 l tej
2 vaníliacukor
4 evőkanál búzadara
25 dkg Rama
20 dkg porcukor
1.10 dkg Rama, 15 dkg kristálycukor, 2 evőkanál méz, 0,5 dl tej, 1 db tojás, 1 cs. sütőpor: ezeket gőz fölött felolvasztom, majd hűlés után 50 dkg lisztet teszek bele és jól összegyúrom. Maximum 30x40 cm-es tepsi hátán 4 lapot sütök belőle.
2.0,5 l tej 3 evőkanál cukor, 1 vaníliacukor, 4 evőkanál búzadara. Ezekből tejbegrízt főzök.
3.25 dkg Ramát 20 dkg porcukorral, 1 vaníliacukorral habosra keverek, majd a kihűlt grízzel összedolgozom és kettéosztom.
4.Töltés: 1. lapra a krém felét rákenem, a 2. lapot megkenem baracklekvárral, ráhelyezem a 3. lapot és a krém másik felét, majd erre a 4. lapot. Tetejére 10 dkg étcsokoládét 2 evőkanál étolajjal gőz fölött felolvasztok, még melegében rásimítom.
Szeletelés: következő nap, mert akkorra puha lesz.. Vizes késsel szeletelem.
Összekeverni mindent, a végén a tejet és a tojást. Ne legyen híg a tészta. Lehet bele csokidarabot tenni. 220°C-on 20percig sütni.
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: KönnyűA palacsinta hozzávalóit összekeverjük, és kisütjük. A diót összekeverjük vanília kivonattal, az édesítőszerrel, és hozzáöntjük a forró tejet. A palacsintákat megtöltjük vele, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjéket egy csipet sóval és a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a pergelt diót, és kisebb adagokban a lisztet is. A masszát osszuk két részre. Tegyük egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA barackot megpucoljuk, és ahogy lehet, felszeleteljük. A többi hozzávalót egy tálba tesszük, jól kikeverjük, és sütőpapírral bélelt közepes tepsibe öntjük. A tetejét kirakjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű