- 5 tojás
- csipet só
- 3 kanál 1:4 édesítő
- 1 csomag Dr. Oetker zero vanillin cukor
- 1 csomag vaníliás puding
- 2 kanál teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
- 1 kanál fehérliszt
- fél csomag sütőpor
- 1 bio citrom reszelt héja
- 500 g natúr joghurt
◾️A tojások fehérjét csipet sóval habbá verjük.
◾️A sárgáját az édesítővel és a vaníliás cukorral kikeverjük.
◾️A lisztet, a pudinggal, a sütőporral és a reszelt citromhéjjal összekeverjük.
◾️Hozzáadjuk a tojások sárgájához.
◾️Ezután mehet bele a natúr joghurt is és végül beleforgatjuk a tojások felvert habját.
◾️Sütőpapíros tepsibe öntjük és 170°-ra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
◾️Ha megsült kinyitjuk a sütő ajtaját és ott hagyjuk, amíg kihűl.
Por édesítővel meghintve, gyümölccsel, gyümölcs öntettel tálaljuk.
Az almát meghámozzuk és felvágjuk, vagy lereszeljük, egy tálba tesszük a lecsöpögtetett meggyel együtt, ráöntjük a citromlét és hagyjuk egy fél órát állni. Levet ereszt, ekkor le...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 170 fokra. A lisztet, a sót, a szódabikarbónát és a sütőport összevegyítjük. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást, a kardamomot, végü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta: A hozzávalókból tésztát gyúrunk, és kivajazott tortaformába illesztjük úgy, hogy pereme is legyen. Krém: Pudingot főzünk és hagyjuk kihűlni. 50 dkg almát meghámozunk és l...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz