2 csésze zabpehely
½ csésze pirított, apróra vágott dió/mandula/mogyoró…
⅓ csésze nádcukor vagy juharszirup
1 tk sütőpor
1 ½ tk fahéj
½ tk (tengeri)só
2 csésze tej
egy tojás
3 tk vaj felolvasztva
2 tk vanília kivonat
2 banán szeletelve
1 ½ csésze áfonya
Egy tálban keverjük össze a zabpelyhet, a magok felét, cukrot, sütőport, fahéjat és sót
egy másik tálban keverjük el a tejet tojást, az olvasztott vaj felét, a vanília aromát (± juharszirupot)
az előre kizsírozott tepsi aljába rétegeljük bele a banánszeleteket. Szórjuk rá a gyümölcsök ⅔-át, erre jön a zabpelyhes mix, erre pedig óvatosan öntsük rá a tejes keveréket. Kissé szurkáljuk meg az egészet, hogy biztosan átjárja a lé az alsó rétegeket. Ezután szórjuk rá a maradék magokat és gyümölcsöket
toljuk be előmelegített sütőbe 35-45 percig, amíg aranybarna lesz a teteje. Hagyjuk langyosra hűlni, majd locsoljuk rá a maradék olvasztott vajat.
Két szufléformát vagy desszertgyűrűt kivajazunk,megszórjuk őket kevés holland kakaóporral,a sütőt felmelegítjük 180C-ra. A csokoládét a vajjal vízgőz felett felolvasztjuk max 45C...
Elkészítési idő:-a tészta hozzávalóit összegyurjuk -3 részre osztjuk -vékonyan kinyújtjuk mindegyiket külön-külön -vékonyan megkenjük olvasztott zsirral és feltekerjük lazán mint a bejg...
Elkészítési idő: 90 perc