Családireceptkönyv.hu

Sült zabpehely


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 csésze zabpehely
½ csésze pirított, apróra vágott dió/mandula/mogyoró…
⅓ csésze nádcukor vagy juharszirup
1 tk sütőpor
1 ½ tk fahéj
½ tk (tengeri)só
2 csésze tej
egy tojás
3 tk vaj felolvasztva
2 tk vanília kivonat
2 banán szeletelve
1 ½ csésze áfonya

Elkészítés:


Egy tálban keverjük össze a zabpelyhet, a magok felét, cukrot, sütőport, fahéjat és sót
egy másik tálban keverjük el a tejet tojást, az olvasztott vaj felét, a vanília aromát (± juharszirupot)
az előre kizsírozott tepsi aljába rétegeljük bele a banánszeleteket. Szórjuk rá a gyümölcsök ⅔-át, erre jön a zabpelyhes mix, erre pedig óvatosan öntsük rá a tejes keveréket. Kissé szurkáljuk meg az egészet, hogy biztosan átjárja a lé az alsó rétegeket. Ezután szórjuk rá a maradék magokat és gyümölcsöket
toljuk be előmelegített sütőbe 35-45 percig, amíg aranybarna lesz a teteje. Hagyjuk langyosra hűlni, majd locsoljuk rá a maradék olvasztott vajat.

Sült zabpehely

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Éva
Könnyü krémes szelet sütés nélkül
Könnyü krémes szelet sütés nélkül

35-50 dkg keksz 2 csomag vaníliás puding 8 dl tej 20 dkg cukor 2-3 dl tejszín Csokoládé máz: 3 ek. kakaópor 3 ek. olvasztott vaj 3-5 ek cukor 1-1,5 dl tej egy kevés l...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
573. Rumba
573. Rumba

A mazsolát 1-2 órára beáztatjuk a rumba.A vajat,a cukor felét,a tojássárgákat,a diót és a leszűrt mazsolát habosra keverjük annyi tejszínnel,hogy kenhető legyen.A piskóták felét tá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Babi
Brazil krémes
Brazil krémes

A tésztához valo alapanyagokat kikeverjük,a tojásfehérje hab kivételével azt csak utána keverjük hozzá. egy 35 X 27 cm es tepsi aljára sütöpapirt teszünk beleöntjük a maszát. Elöme...

Elkészítési idő: 35
Nehézség: Könnyű
share
Nyújtott rétes
Nyújtott rétes

Mindent összegyúrtam,ha még kicsit ragad a kezünkhöz összeállítás után,akkor csak a kezünket lisztezzük és újra gyúrjuk,míg egy könnyen formálható,de nem ragacsos tésztát kapunk P...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk