2 csésze zabpehely
½ csésze pirított, apróra vágott dió/mandula/mogyoró…
⅓ csésze nádcukor vagy juharszirup
1 tk sütőpor
1 ½ tk fahéj
½ tk (tengeri)só
2 csésze tej
egy tojás
3 tk vaj felolvasztva
2 tk vanília kivonat
2 banán szeletelve
1 ½ csésze áfonya
Egy tálban keverjük össze a zabpelyhet, a magok felét, cukrot, sütőport, fahéjat és sót
egy másik tálban keverjük el a tejet tojást, az olvasztott vaj felét, a vanília aromát (± juharszirupot)
az előre kizsírozott tepsi aljába rétegeljük bele a banánszeleteket. Szórjuk rá a gyümölcsök ⅔-át, erre jön a zabpelyhes mix, erre pedig óvatosan öntsük rá a tejes keveréket. Kissé szurkáljuk meg az egészet, hogy biztosan átjárja a lé az alsó rétegeket. Ezután szórjuk rá a maradék magokat és gyümölcsöket
toljuk be előmelegített sütőbe 35-45 percig, amíg aranybarna lesz a teteje. Hagyjuk langyosra hűlni, majd locsoljuk rá a maradék olvasztott vajat.
1. tészta: – a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját az édesítővel és a kakaóporral habosra keverjük, majd lassan hozzáadagoljuk a fehérje habot. Eg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMinden hozzávalót jól összedolgoztam, az egyik tenyerembe vettem egy kis tésztát, bele tettem 1 meggyet és óvatosan gombócokat fotmásztam , majd meghempergettem a kókuszreszelékbe....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt kevés langyos tejjel és cukorral felfuttatom, és a többi hozzávalóval együtt összegyúrom (nem szoktam kovászt készíteni). 3 cipóra osztom. Kicsit hagyom pihenni, közben...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször is vízgőz felett megolvasztjuk a csokit, majd félrehúzzuk hűlni. A vajat egy habverő segítségével áttörjük, majd a cukorral kikeverjük. Szétválasztjuk a tojásokat, és a sár...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű