Tésztához:
60 dkg liszt
16 dkg margarin
6 ek porcukor
1 cs szalalkáli fél dl tejben feloldva
2 egész tojás
kevés tej
Krémhez:
7 dl tej
6 púpos ek liszt
25 dkg margarin + 25 dkg porcukor
4 cs vaníliás cukor
2 ek zselatin fél dl vízben feloldva
A tésztát a hozzávalókból kevés tejjel összeállítjuk, négy részre osztjuk, és a lapokat megsütjük (nem kell hogy színe legyen, mert akkor kemény lesz a tészta).
A krémhez a lisztet simára keverjük a tejjel és felfőzzük, beletesszük a feloldott zselatint.
A margarint habosra keverjük a porcukorral, vaníliás cukorral.
A kihűlt főzött krémet a margarinos masszával jól összedolgozzuk.
A lapokat megtöltjük, majd jól lehűtjük a sütit.
Szeleteljük és porcukrozzuk.
Az élesztőt langyos, cukros tejben megfuttatjuk. A lisztből, vajból. tojássárgájából, por- és vaníliás cukorból, a felfuttatott élesztőből tésztát készítünk. A kinyújtott tésztát s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA puha vajat és a cukrot habosra keverjük, hozzáütjük a két tojást és jól eldolgozzuk. A lisztet, a kakaót és a sütőport összekeverjük. Ráöntjük a vajas alapra, majd elkeverjük,...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA túrót krumplitörővel áttörjük, hozzáteszünk 2 citrom levét és reszelt héját és a cukrot. A babapiskótát cukros tejben megforgatjuk és kirakjuk vele a tortaforma alját. A zselatin...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposztát készre pároljuk, hozzáadjuk az átpasszírozott hagymát, a sárgarépát, a petrezselymet, a paradicsompürét és ízlés szerint ízesítjük. Közepes sűrűségű tésztát gyúrunk, vé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű