A húshoz:
1 db csirkemell (egész, filé)
A bundához:
200 g búzaliszt (BL55)
1 db tojás (nagyobb, "L"-es méretű)
12 g sütőpor
1 csapott mokkáskanál étkezési keményítő
1 evőkanál étolaj
1 csapott mokkáskanál só
4 evőkanál víz
Az édes-csípős mázhoz :
4 evőkanál ételecet (10%-os)
4 evőkanál kristálycukor
3 evőkanál méz - vegyes virág
2 evőkanál étolaj
1 nagy teáskanál Piros Arany - csípős
4 evőkanál szezámmag
A csirkemell filét felkockázzuk, majd egy serpenyőben olajat melegítünk.
A bunda hozzávalóit egy tálban csomómentesen összekeverjük. A víz mennyisége a tojás méretétől függően változhat. Elég sűrű legyen a tészta, a palacsintatésztánál jóval sűrűbb.
A felkockázott húsból egy keveset belemártogatunk a bundába és gyorsan beletesszük az olajba a darabkákat. Ne tegyünk egyszerre sokat, mert megdagadnak és összeragadnak. Figyeljünk rá, hogy egyesével süljenek szép aranybarnára.
Ha kisültek lecsepegtetjük.
Egy kis lábosban összekeverjük a máz hozzávalóit, felforraljuk és pár másodperc után el is zárjuk alatta a gázt. Rácsurgatjuk a húsra és jól összeforgatjuk. Tetszőleges körettel fogyasztjuk.
1. A pulykamellet lebőrözzük, kicsontozzuk, felszeleteljük, és rostjaira merőlegesen sűrűn bevagdossuk. 2. Húsverővel óvatosan kiveregetjük, és megsózzuk a hússzeleteket, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA karajszeleteket alaposan kiklopfoljuk és meghintjük sóval és borssal. Ráfektetjük a bacon szeleteket és szorosan felcsavarjuk a húst. Felszeleteljük kb 2 ujjnyi darabokra. Sas...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű• Elkészítés: A combokat és a mellet megmostam, bőrét bevagdostam, majd sóztam, és kevés olajon mindkét oldalát átsütöttem. • A megmaradt kacsazsíros olajat egy hőálló tálba tette...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes