menu

Családireceptkönyv.hu

Szezámmagos csirke


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A húshoz:
1 db csirkemell (egész, filé)
A bundához:
200 g búzaliszt (BL55)
1 db tojás (nagyobb, "L"-es méretű)
12 g sütőpor
1 csapott mokkáskanál étkezési keményítő
1 evőkanál étolaj
1 csapott mokkáskanál só
4 evőkanál víz
Az édes-csípős mázhoz :
4 evőkanál ételecet (10%-os)
4 evőkanál kristálycukor
3 evőkanál méz - vegyes virág
2 evőkanál étolaj
1 nagy teáskanál Piros Arany - csípős
4 evőkanál szezámmag

Elkészítés:


A csirkemell filét felkockázzuk, majd egy serpenyőben olajat melegítünk.
A bunda hozzávalóit egy tálban csomómentesen összekeverjük. A víz mennyisége a tojás méretétől függően változhat. Elég sűrű legyen a tészta, a palacsintatésztánál jóval sűrűbb.
A felkockázott húsból egy keveset belemártogatunk a bundába és gyorsan beletesszük az olajba a darabkákat. Ne tegyünk egyszerre sokat, mert megdagadnak és összeragadnak. Figyeljünk rá, hogy egyesével süljenek szép aranybarnára.
Ha kisültek lecsepegtetjük.
Egy kis lábosban összekeverjük a máz hozzávalóit, felforraljuk és pár másodperc után el is zárjuk alatta a gázt. Rácsurgatjuk a húsra és jól összeforgatjuk. Tetszőleges körettel fogyasztjuk.

 Szezámmagos csirke

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Spárgás csirke
Spárgás csirke

A húst kisebb kockákra vágjuk és enyhén sózzuk. A spárgát kb. 2 cm hosszúságúra daraboljuk. A spárgasípok alsó, fás részét ne használjuk fel. Lábosban felforrósítunk egy evőkanál...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Imre
Libasült párolt káposztával és rozmaringos sült burg
Libasült párolt káposztával és rozmaringos sült burg

A combokat tisztítás után megmossuk, papírtörlővel szárazra töröltem, majd bedörzsöljüksóval. Majorannával és borssal csak a húsos részét fűszerezzük.Egy éjszakát a hűtőben pihente...

Elkészítési idő: 2-3 óra
Nehézség: Közepes
share
Csirkecomb savanyú káposzta ágyon sütve
Csirkecomb savanyú káposzta ágyon sütve

A csirkecombokat magyaros kevés olajon előpirítom, majd tányérra szedem és félre teszem. A szalonnát felkockázom, a visszamaradt zsiradékon zsírjára sütöm, rádobom a kockára vágo...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Joghurtos csirkeszárnyak
Joghurtos csirkeszárnyak

1. Megtisztítjuk, majd sóval és borssal fűszerezzük a csirkeszárnyat. 2. Apró darabokra vágjuk a tisztított hagymát és fokhagymát. 3. Kávédarálóval megőröljük a fűszermagokat és...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk