5 főtt tojás
1 lila hagyma
1 kígyóuborka
4 evőkanál majonéz
2 evőkanál friss citromlé
3 evőkanál tejföl
friss petrezselyemzöld
só, bors
A keményre főzött tojásokat feldaraboljuk és egy tálba tesszük. Az uborkát és a hagymát is felszeleteljük, hozzákeverjük. A majonézt, a citromlét, a tejfölt és a fűszereket összekeverjük, a salátára öntjük. Lehűtve fogyasztjuk.
A zellert gyufaszál vastagságúra vágjuk és meglocsoljuk citrom lével, hogy nem barnuljon meg. Az almával szintén így teszünk. A diót durvára vágjuk. A sajtot felkockázzuk. Ezek...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHozzávalók (4 személyre): 1 nagyobb zellergumó 2 közepes alma 1 nagy marék dió citromlé esetleg balzsamecet A zellert vékony csíkokra vágjuk, párolóbetétben egy megfelelő mér...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát megpucoljuk és vastagabb, kb. 1/2 cm-es karikákra vágjuk. A vöröshagymát fél főre vágjuk. Egy nagyobb lábasban burgonyát és a hagymát feltesszük főni annyi hideg vízbe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük, hideg vízben hűlni hagyjuk, majd meghámozzuk. Az apró kockákra vágott sárgarépát, krumplit és a zöldborsót külön-külön kevés sós vízben...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű