5 főtt tojás
1 lila hagyma
1 kígyóuborka
4 evőkanál majonéz
2 evőkanál friss citromlé
3 evőkanál tejföl
friss petrezselyemzöld
só, bors
A keményre főzött tojásokat feldaraboljuk és egy tálba tesszük. Az uborkát és a hagymát is felszeleteljük, hozzákeverjük. A majonézt, a citromlét, a tejfölt és a fűszereket összekeverjük, a salátára öntjük. Lehűtve fogyasztjuk.
Először is főzd meg a tojásokat. Ehhez forrástól számítva takaréklángon, fedő alatt 8 percig főzd őket. Közben vágd apróra (vagy reszeld le) a vöröshagymát, szintén apróra a petre...
Elkészítési idő: 20+ 2óra Nehézség: KönnyűA pulykamellet vágjuk fel kisebb kockákra, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a pirospaprikával, és adjuk hozzá a vékonyan felszeletelt fokhagymát. Ezután hagyjuk le...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást keményre megfőzzük és nagyobb darabokra vágjuk. A zöldségeket alaposan megmossuk, a retket felkarikázzuk, a paprikát apróra vagdaljuk, az uborkát félkarikákra vágjuk. Az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA virslit felvágjuk kb. 1-1,5 cm-es darabokra. A krumplit megpucoljuk, ha nagyobbak, félbevágjuk, majd enyhén sós vízben puhára főzzük. Ezután leszűrjük, hagyjuk teljesen kihűlni...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű