50 dkg tölteni való gomba
25 dkg túró
1 tojás
1 gerezd fokhagyma
1 kisebb csokor petrezselyemzöld
5 dkg húsos szalonna
olaj
só
őrölt bors
A gombákat megtisztítjuk, a tönköt mindegyikről eltávolítjuk. A kalapokat vékonyan kiolajozott sütőedénybe sorakoztatjuk, sózzuk, borsozzuk. A túrót a tojással, az áttört fokhagymával, az apróra vágott petrezselyemmel, sóval, borssal kikeverjük. A tölteléket a gombákba kanalazzuk, mindegyik tetejére egy-egy vékony szelet szalonnát teszünk. Az ételt 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a szalonna szépen meg nem pirul.
A krumplit megfőzzük, majd pürésítjük, ekkor hozzáadjuk a tojást, sót és borsot, melyet ízlés szerint adagolunk. Hozzáadunk annyi lisztet, ami felveszi a nedvességet, és egy nem tú...
Elkészítési idő:A csirkemellet apró darabokra vágjuk és egy nagyobb lábasban az olívaolajon lepirítjuk. Közben sózzuk, borsozzuk. Félúton hozzáadjuk a kolbászt, a fokhagymát és a hagymát és tovább...
Elkészítési idő: 45 perckuktába raktam a szép feldarabolt kakast , egy jó nagy fej fokhagymát , öklömnyi hagymát , 2 szál murkot ( sárgarépa) ,egy szál petrezselyem gyökeret , 2 babérlapit , szemes borsot...
Elkészítési idő: