50 dkg tölteni való gomba
25 dkg túró
1 tojás
1 gerezd fokhagyma
1 kisebb csokor petrezselyemzöld
5 dkg húsos szalonna
olaj
só
őrölt bors
A gombákat megtisztítjuk, a tönköt mindegyikről eltávolítjuk. A kalapokat vékonyan kiolajozott sütőedénybe sorakoztatjuk, sózzuk, borsozzuk. A túrót a tojással, az áttört fokhagymával, az apróra vágott petrezselyemmel, sóval, borssal kikeverjük. A tölteléket a gombákba kanalazzuk, mindegyik tetejére egy-egy vékony szelet szalonnát teszünk. Az ételt 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a szalonna szépen meg nem pirul.
A prószához a krumplit megpucoljuk és lereszeljük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és kanállal vagy robotgéppel sűrű masszává keverjük. Kiolajozott palacsintasütőben lepényeket sütün...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkini végeit levágjuk, és egy zöldséghámozóval vékony csíkokra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, és finomra vágjuk, a gombát felszeleteljük. A szószhoz a szójas...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVaslábasban, vagy bográcsban főzöm, de jó bármilyen lábasban is. Az edénybe berakom a zsírt, hozzárakom a bőrökből kisült zsírt és addig olvasztom a zsírt, amíg forró nem lesz....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA spenótot megmossuk, majd forrásban lévő vízbe tesszük, és a forrástól számítva 5 percig főzzük. -Ezután leszűrjük, majd leturmixoljuk. Az olajat felhevítjük, hozzáadjuk a lisz...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű