2 szelet tonhalfilé
pár csepp citromlé
4 evőkanál majonéz
1 fej lila hagyma
1 kávéskanál mustár
só, bors ízlés szerint
olaj
A mirelit halat kiolvasztom és a jól kinyomkodom belőle a felesleges vizet. Ezután sózom borsozom és picit hagyom állni mielőtt grillezem.
Elkészítem a majonézes szószt. Egy tálba majonéz, mustár, citromlé, lila hagyma, cukor ( folyékony édesítőt használok), só és bors kerül amit alaposan kikeverek. Miután a halat meggrilleztem és kihűlt, apróra vágom és mehet hozzá a majonézes keverékhez.
A majonézes alapot mindig megkóstolom mert kelhet még bele valamiből.
Egy nagy tálban keverjük össze a saláta összetevőit. Egy kis tálban alaposan dolgozzuk össze a salátaöntet hozzávalóit. Öntsük és keverjük össze a kettőt.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkinikat 2-3 mm vékony szeletekre vágjuk, sóval meghintjük. A szeleteket lisztben, tojásban es a reszelt sajttal elkevert zsemlemorzsában megforgatjuk és olajjal kikent tepsir...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A burgonyákat alaposan megmossuk, majd héjában feltesszük főni. Nem baj, ha nem egyformák a burgonyák, a nagyobbakat szúrjuk meg egy-két helyen egy késsel, így kb. egyszerre fog...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA zöldségeket és a petrezselyem zöldjét megmossuk és feldaraboljuk. Az újhagymának a zöldjét is belevágjuk. Az olajat vékony sugárban az ecethez öntjük, hozzáadva az elmorzsolt cit...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű