2 szelet tonhalfilé
pár csepp citromlé
4 evőkanál majonéz
1 fej lila hagyma
1 kávéskanál mustár
só, bors ízlés szerint
olaj
A mirelit halat kiolvasztom és a jól kinyomkodom belőle a felesleges vizet. Ezután sózom borsozom és picit hagyom állni mielőtt grillezem.
Elkészítem a majonézes szószt. Egy tálba majonéz, mustár, citromlé, lila hagyma, cukor ( folyékony édesítőt használok), só és bors kerül amit alaposan kikeverek. Miután a halat meggrilleztem és kihűlt, apróra vágom és mehet hozzá a majonézes keverékhez.
A majonézes alapot mindig megkóstolom mert kelhet még bele valamiből.
A spárgát megtisztítjuk, enyhén sós, cukros vízben roppanósra főzzük. A burgonyát héjában megfőzzük, félbe, majd szeletekre vágjuk. A citromot félbevágjuk, egyik felének kiprésel...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA káposzta külső leveleit leszedem és eldobom, ezt nem szoktam használni. Kettévágom a fejet, kiszedem a torzsáját, és egészen vékony szeletekre felvágom a káposztát. Vékonyra cs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiolt rózsáira szedjük. Egy edénybe vizet engedünk, megsózzuk, beleöntjük a citromlevet és ebbe tesszük bele a karfiolrózsákat. A karfiolt forrástó számított 10 percig főzzük,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalók szobahőmérsékletűek legyenek! A margarint habosra keverjük, majd hozzáadjuk a juhtúrót, a krémsajtokat, az összezúzott fokhagyma gerezdeket,végül a borsot és az összev...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű