- kb 100 gramm cseresznyeparadicsom, vagy barmilyen paradicsom kis kocekakra vagdosva
- kb 100 gramm salata, amit szeretsz (jegsalata, rukkola, radicchio, stb)
- egy zacsko mozzarella, vagy mozzarellagolyocskak
- balzsamecet
- 1-2 ek mandula, kesudio, vagy amilyen magvakat szeretsz
- egy keves csiga- vagy penneteszta
Fogsz egy jo nagy muanyagedenyt, amiben kenyelmesen ossze tudod keverni a hozzavalokat. Mindent kis katonakra vagsz (miutan megmostad), majd beleoktrojalod oket az edenybe, a magokat beleszorod, majd a vegen nyakonontod egy keves balzsamecettel.
Apropo balzsamecet: tulajdonkeppen ez az alfaja es omegaja ennek a salatanak (is), nem art, ha beszerzel egy uveggel, pl. nekem Bertolli markaju 2 komponensu lottyom van itthon. Fincsi!
A tesztat ha van kedved megcsinalhatod, azt is bele kell keverni a salataba, en nem mindig szoktam bele rakni, anelkul is nagyon finom, de piritossal, kenyerrel is helyettesitheted.
Na hat ha mindent osszekevertel mar eheted is! Jo lakmarozast!
Ezt a salatat itt kint ismertem meg, az egyik szupermarketben aruljak, es bar egyaltalan nem vagyok salatas, de ezt annyira megszerettem, hogy az egyik kedvencem lett.
Egy pofonegyszeru es klasszikus olasz salatamix, aminek az elkeszitese par percet vesz igenybe, szoval remek SOS recept a tipikus "basszusnincskedvemfozniegesznapdolgoztam", vagy "egeszejjelbomboltagyerekhullafaradtvagyok" szituaciokra!
Nálam mindig házi majonéz az alap, de volt már, hogy a házi majonézből mézes-mustáros szószt kevertem és azzal vegyítettem el a zöldségeket. A házi majonéz mellett készítek egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sárgarépát és a káposztát vékony csíkokra vágjuk. A hagymát finomra vágjuk, és összekeverjük a zöldségeket. A majonézben elkeverjük az ecetet, a cukrot, a sót, és a káposztás-ha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított csirkemellfilé szeleteket meghintjük fűszersóval, és kicsit félretesszük. Az öntethez egy kis tálban a tejfölt simára keverjük a majonézzel, a mustárral, a fűsze...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA hagymát nagyon apróra vágjuk, ugyanúgy a petrezselyemzöldet is. A majonézt összekeverjük a tejföllel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, 1 mk cukrot adunk hozzá. A kukorica levét...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű