menu

Családireceptkönyv.hu

Balzsamecetes mozzarellasalata (Olcsitól)


Írta:

Adag: 1 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- kb 100 gramm cseresznyeparadicsom, vagy barmilyen paradicsom kis kocekakra vagdosva
- kb 100 gramm salata, amit szeretsz (jegsalata, rukkola, radicchio, stb)
- egy zacsko mozzarella, vagy mozzarellagolyocskak
- balzsamecet
- 1-2 ek mandula, kesudio, vagy amilyen magvakat szeretsz
- egy keves csiga- vagy penneteszta

Elkészítés:


Fogsz egy jo nagy muanyagedenyt, amiben kenyelmesen ossze tudod keverni a hozzavalokat. Mindent kis katonakra vagsz (miutan megmostad), majd beleoktrojalod oket az edenybe, a magokat beleszorod, majd a vegen nyakonontod egy keves balzsamecettel.
Apropo balzsamecet: tulajdonkeppen ez az alfaja es omegaja ennek a salatanak (is), nem art, ha beszerzel egy uveggel, pl. nekem Bertolli markaju 2 komponensu lottyom van itthon. Fincsi!
A tesztat ha van kedved megcsinalhatod, azt is bele kell keverni a salataba, en nem mindig szoktam bele rakni, anelkul is nagyon finom, de piritossal, kenyerrel is helyettesitheted.
Na hat ha mindent osszekevertel mar eheted is! Jo lakmarozast!

Trükkök, tippek, praktikák:


Ezt a salatat itt kint ismertem meg, az egyik szupermarketben aruljak, es bar egyaltalan nem vagyok salatas, de ezt annyira megszerettem, hogy az egyik kedvencem lett.
Egy pofonegyszeru es klasszikus olasz salatamix, aminek az elkeszitese par percet vesz igenybe, szoval remek SOS recept a tipikus "basszusnincskedvemfozniegesznapdolgoztam", vagy "egeszejjelbomboltagyerekhullafaradtvagyok" szituaciokra!

Balzsamecetes mozzarellasalata (Olcsitól)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Tüzes-mézes fokhagyma
Tüzes-mézes fokhagyma

A megtisztított fokhagymagerezdeket enyhén sós tejben kb. 5 perc alatt félpuhára főzzük, majd jól lecsepegtetjük. A mézet a citromlével, egy csipetnyi sóval, pár szem egész borssal...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Majonézes gombasaláta (nem konzerv)
Majonézes gombasaláta (nem konzerv)

Vágd föl apróra a hagymát, és nem túl vékony (kb. 5-8 mm-es) szeletekre a gombát Mindenképpen fontos, hogy a gombának legyen tartása, ezért inkább kicsit vastagabbak, mint vékonya...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Görög saláta
Görög saláta

A zöldségeket megmosom, majd feldarabolom, a sajtot felkockázom, majd a zöldségekkel összekeverem. Hozzáadom az olívabogyót. Meglocsolom oíivaolajjal és 1-2 evőkanál borecettel. Fű...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Ecetes krumplisaláta
Ecetes krumplisaláta

A krumplit megfőzzük, meghámozzuk, karikára vágjuk. Ráhalmozzuk a szintén karikára vágott hagymát, megsózzuk és kicsit állni hagyjuk. Közben a salátaléhez összekeverjük a cukrot...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk