csipet só
1 cs. medvehagymás salátakeverék
1 kis fej lilahagyma
20 dkg reszelt sajt
1/2 uborka
pici kakukkfű
0,5 dl olaj
1 kk. mustár
ízlés szerint őrölt bors
1 db paradicsom
kevés olívaolaj
1 gerezd zúzott fokhagyma
2-3 db piros retek
A paradicsomot, az uborkát, a retket összedaraboljuk, a lilahagymát felszeleteljük és a salátakeverékhez adjuk.
Egy teflonserpenyőt vékonyan kikenünk olajjal és a reszelt sajt negyedét beletesszük. Picit sózzuk, borsozzuk megszórjuk kakukkfűvel és addig sütjük amíg megszilárdul.
Előveszünk egy üvegpoharat, a sajtot óvatosan rácsúsztatjuk, majd lenyomkodjuk, hogy felvegye a pohár (kosár) alakját. A sajtból négy kosárkát készítünk és amikor elkészültek, akkor megtöltjük őket a salátával. Meglocsoljuk az olívaolaj, só, bors, mustár és a zúzott fokhagyma keverékéből készített öntettel, végül azonnal tálalhatjuk.
Az összes vágható alapanyagot felkockázzuk, és egy nagy salátástálba öntjük, majd jól összekeverjük. Ráöntjük a joghurtot, a majonézt és a mustárt. Sózzuk-borsozzuk,...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűElőször az öntetet készítjük el. Egy tálkában összekeverjük az olívaolajat, a citromlevet és a bazsalikomot. Egy órára a hűtőbe tesszük, hogy jól összeérjenek az ízek. A paradics...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűvékonyan felszelni a kínaikelt, megsózni és félórát állni hagyni, a majonézt kikeverni joghurttal/tejföllel, ecetes tormával majd összekeverni. Azonnal fogyasztható, de a hűtőben 1...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA sárgarépát és a káposztát vékony csíkokra vágjuk. A hagymát finomra vágjuk, és összekeverjük a zöldségeket. A majonézben elkeverjük az ecetet, a cukrot, a sót, és a káposztás-ha...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű