1 fej káposzta (kb. 1 kg.)
2 sárgarépa
2 lila hagyma
3 evőkanál majonéz
4 evőkanál tejföl
1 evőkanál ecet
fél evőkanál cukor
őrölt kömény
fél teáskanál reszelt citromhéj
só, bors
A káposztát apróra vágjuk, vagy nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A répát és a hagymát is felaprítjuk és hozzákeverjük. A majonézt, a tejfölt, az ecetet és a fűszereket összedolgozzuk, majd a salátához keverjük. Ha nagyobb káposztát vettünk és kevésnek tűnik az öntet, adhatunk még hozzá egy kevés tejfölt. Hűtőbe tesszük pár órára, hogy az ízek összeérjenek és már kínálhatjuk is.
A sonkát vékony csíkokra vágjuk, a sajtot nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. Egy magasabb falú serpenyőben a vajat felhevítjük, hozzáadjuk a lisztet, és világosra pirítjuk, (b...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHozzávalók 1 kg aprószemű burgonya 1 fej salotta hagyma 5 tojás 5 dl tejföl 2 dl joghurt vagy kefír 2 kávéskanál dijoni mustár, lehet csípős is olívaolaj ízlés szeri...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát sós vízben kifőzzük, kihűtjük. A zöldségféléket kis kockákra vágjuk. A kihűlt tésztát a majonézzel, a tejföllel és a zöldségekkel összekeverjük, ízlés szerintsózzuk,...
Elkészítési idő: 30perc Nehézség: KönnyűA majonézes salátaalaphoz összekeverjük a hozzávalókat. A kjonzervek levét leöntögetjük, hozzákeverjük a majonézes alaphoz. Egy kis fej lilahagymát összevágunk, azt is belekeverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű