1 közepes db karfiol
15 dkg sonka vagy füstölt húsos bacon
30 dkg sajt
1 nagy doboz ( 330 g) 20%-os tejföl
só,bors,őrölt kömény,petrezselyem,csilipehely ízlés szerint
A karfiolt egészben bő sós vízben megfőzöm. arra vigyázok, hogy ne legyen teljesen puha és ne essen szét. Leszűröm és hagyom kihűlni. Ezalatt felvágyom csíkokra a sajtot és a sonkába tekerem. A tejfölt magába simára keverem,majd hozzáadom a fűszereket és ismét elkeverem. A sonkába tekert sajtokat óvatosan a karfiolrózsák közé dugom a végén leöntöm a fűszeres tejföllel. A sütőbe aranybarnára sütöm.
Én szoktam reszelt sajtot tenni a tejfölbe is.
A spárgát burgonyahámozóval megtisztítjuk, a szár aljából annyit törünk le, hogy már ne legyen fás, majd meghámozzuk a burgonyát is. A spárgát picit sós, cukros és citromos vízben...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűEgy serpenyőben vajat olvasztunk, majd hozzáadunk egy kevés olívaolajat. A hagymát üvegesre pároljuk, majd mehet bele az apróra vágott angolzeller. Rászórjuk a rizottórizst, 1-2...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegtisztítjuk a gombákat, a szárukat kiszedjük. A hagymát és a gombák szárát apróra vágjuk, kevés olajon együtt megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a vágott petrezselymet is...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű