60 dkg sertés hús (comb)
40 dkg krumpli
15 dkg vöröshagyma
20 dkg paradicsom
20 dkg zöldpaprika
8 dkg rizs
2 gerezd fokhagyma
1 húsleveskocka
pirosparika,
fekete bors,
só,
1 dl olaj
A kockára vágott sertéshúst kevés olajon pirospaprikával meghintve, zúzott fokhagymával, sóval, kevés vízzel felöntve félpuhára pároljuk.
A karikára vágott vöröshagymát olajon kissé megfonnyasztjuk
A megtisztított krumplit, zöldpaprikát, és paradicsomot karikára vágjuk.
Olajjal kiknt tepsi aljáratesszük a vöröshagymát, a vékony karikára vágott burgonyát, erre a félig megpárolt rizst, majd a megpárolt húst.
Ismét egy réteg karikára vágott burgonya, majd zöldpaprika és paradicsom következik.
Ízléás szerint megszórjuk borssal.
A leveskockát 3 dl vízzel felforraljuk, egy keveset az étel alá öntünk, és a sütés alatt folyamatosan pótóljuk az elpárolgott részt.
160 C-os sütőben kb. 1 óráig sütjük alufóliával letakarva, majd fólia nélkül rövid ideig pirítjuk.
Ízletes lesz az étel, ha más idényzöldséget is teszünk bele.
Én a húst szoktam szaftosabbra párolni, és akkor nem teszek bele húslét.
1. Egy lábosban felhevítjük az olívaolajat, majd aranyszínűre dinszteljük rajta a finomra vágott vöröshagymát. 2. Lehintjük liszttel, kevergetve átpirítjuk, majd hozzáadjuk a fin...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA megtisztított, egyben hagyott karfiolt enyhén sós vízben félpuhára főzzük. A vízből kiemeljük és hagyjuk teljesen leszáradni. A darált húst összekeverjük a finomra vágott, kevés...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst megmossuk, leitatjuk a vizet róla, felszeleteljük. Elkészítjük a páclevet: az olajban elkeverjük a borsot, a mustárt és az apróra vágott bazsalikom 2/3 részét. (Egy egész h...
Elkészítési idő: 6 perc Nehézség: KönnyűA füstölt szalonnát felkockázom, és zsírjára sütöm, majd megpirítom benne a kockára vágott kolozsvári szalonnát, a vöröshagymát . Ha a hagyma üvegesre pirult, hozzáadom a karikára...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Könnyű