1Kg finom liszt , 4 dl aludttej , 4 tojás sárga , 2 evőkanál zsír , csipetnyi só , 1 mogyorónyi élesztő , csipetnyi fahéj , porcukor kb 8 dkg
Az élesztőt felfuttatjuk kevés langyos vízben , hozzáadjuk a szobahőmérsékletű liszthez ,rátöltjük az aludttejet , sót ,fahajat, porcukorból 5 dkg , összekeverjük ,hozzáadjuk a tojás sárgákat ,gyúrjuk hozzáadjuk a zsírt , gyúrjuk amíg elválik a kezünktől . Hagyjuk pihenni 2 órát kinyújtjuk ,és három poharat használunk kivágni ha nincsen szaggatónk kisebb nagyobb még nagyobb karikákat vágunk ezeket ollóval négy oldalról bevágjuk és alul tesszük a legnagyobbat rá a közepest és legfelül a kicsikét ,az ujjunkkal a közepét benyomjuk így nem válik szét ,egy keveset még pihentetjük és már lehet is sütni .Bő forró olajban sütjük hogy tudjon úszni benne , kiszedjük és porcukorral meghintve tálaljuk tetejére bármilyen lekvárt tehetünk .
A krumplit felkockázom, a hagymát karikákra vágom. A vajat megolvasztom, megfuttatom rajta a krumplit és a hagymát, felöntöm a levessel, és a zöldségek puhulásáig főzöm. Az egészet...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű8 tojás sárgáját, 30 dkg cukorral és 6 vaníliás cukorral és 15 dkg margarinnal habosra keverünk. 9 púpos kanál lisztet és a tojások felvert habját is belekeverjük, majd felöntjük 1...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gyümölcsöt alaposan átmossuk és feltesszük főni kétszer annyi vízben, mint a meggy. Sózzuk, cukrozzuk és beleszórjuk a szegfűszeget, a fahéjat és a megmosott fél citromot. A lisz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarinnal kikeverjük a cukrot és a tojások sárgáját, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót. Végül a fehérje habot is. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a sárga tésztát, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű