1Kg finom liszt , 4 dl aludttej , 4 tojás sárga , 2 evőkanál zsír , csipetnyi só , 1 mogyorónyi élesztő , csipetnyi fahéj , porcukor kb 8 dkg
Az élesztőt felfuttatjuk kevés langyos vízben , hozzáadjuk a szobahőmérsékletű liszthez ,rátöltjük az aludttejet , sót ,fahajat, porcukorból 5 dkg , összekeverjük ,hozzáadjuk a tojás sárgákat ,gyúrjuk hozzáadjuk a zsírt , gyúrjuk amíg elválik a kezünktől . Hagyjuk pihenni 2 órát kinyújtjuk ,és három poharat használunk kivágni ha nincsen szaggatónk kisebb nagyobb még nagyobb karikákat vágunk ezeket ollóval négy oldalról bevágjuk és alul tesszük a legnagyobbat rá a közepest és legfelül a kicsikét ,az ujjunkkal a közepét benyomjuk így nem válik szét ,egy keveset még pihentetjük és már lehet is sütni .Bő forró olajban sütjük hogy tudjon úszni benne , kiszedjük és porcukorral meghintve tálaljuk tetejére bármilyen lekvárt tehetünk .
Kevés vízzel takarék lángon felolvasztjuk a gyümölcsöt. Ha összeesett, akkor csipetnyi sót, 1 evőkanál cukrot, kevés fahéjat és 4. db. szegfűszeget adunk hozzá. Rövid főzés után fo...
Elkészítési idő: 1/2 óra Nehézség: KönnyűElkészítése: Mindent összegyúrunk, majd kis golyókat formálunk, sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk őket, majd villával lenyomjuk kissé. Ezzel mintegy mintázzuk is a felü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük, jól kidagasztjuk. (Rábízhatjuk a kenyérsütőre is.) Duplájára kelesztjük. Ujjnyi vastagra kinyújtjuk, megkenjük olvasztott vajjal. Két ujjnyi csíkoka...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesA narancslevet tálba öntöttem. A tejszínt nagyon vékony sugárban kezdtem hozzáönteni, közben kézi habverővel folyamatosan kevertem, nehogy a tejszín kicsapódjon. Amikor az összes...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű