Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Csöröge fánk


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1Kg finom liszt , 4 dl aludttej , 4 tojás sárga , 2 evőkanál zsír , csipetnyi só , 1 mogyorónyi élesztő , csipetnyi fahéj , porcukor kb 8 dkg

Elkészítés:


Az élesztőt felfuttatjuk kevés langyos vízben , hozzáadjuk a szobahőmérsékletű liszthez ,rátöltjük az aludttejet , sót ,fahajat, porcukorból 5 dkg , összekeverjük ,hozzáadjuk a tojás sárgákat ,gyúrjuk hozzáadjuk a zsírt , gyúrjuk amíg elválik a kezünktől . Hagyjuk pihenni 2 órát kinyújtjuk ,és három poharat használunk kivágni ha nincsen szaggatónk kisebb nagyobb még nagyobb karikákat vágunk ezeket ollóval négy oldalról bevágjuk és alul tesszük a legnagyobbat rá a közepest és legfelül a kicsikét ,az ujjunkkal a közepét benyomjuk így nem válik szét ,egy keveset még pihentetjük és már lehet is sütni .Bő forró olajban sütjük hogy tudjon úszni benne , kiszedjük és porcukorral meghintve tálaljuk tetejére bármilyen lekvárt tehetünk .

Csöröge fánk

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Almaleves
Almaleves

1,5 liter vízbe csipetnyi sót, 10 dkg cukrot, 2-3 szem szegfűszeget, citrom levét, és egy csipet fahéjat teszünk, majd összeforraljuk. 5 perc forralás után átszűrjük, majd a megt...

Elkészítési idő: 1
Nehézség: Könnyű
share
Avatar 5 perces hideg gyümölcsleves
5 perces hideg gyümölcsleves

A gyümölcsbefőttek levét egy nagy üvegedénybe öntjük, jól lecsöpögtetjük, hozzáadjuk a kétféle cukrot, a fahéjat, a tejszínt és a tejet. Alapos keverés után belehelyezzük...

Elkészítési idő: 5 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Receptek
Erdélyi padlizsánkrém
Erdélyi padlizsánkrém

A padlizsánokat egy fémlapon közepes lángon megsütjük. Hideg vízbe tesszük, így hamar lehűl, és a héja is könnyen lejön. A megtisztított padlizsánokat még egyszer hideg vízzel leöb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sárgadinnye leves
Sárgadinnye leves

A sárgadinnyét meghámozzuk és félbevágjuk. Magozzuk ki és felét, kockára vágjuk. A kockára vágott sárgadinnyét felöntjük a tejjel és hozzáadjuk a cukrot, valamint a vaníliarúd kika...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk