1 kg liszt, 30 dkg darált tepertő, 5 dkg élesztő, 1 ek cukor, 0.5 l tej, 3 tk só a tésztához, 2 tojássárgája, 10dkg margarin, 1tk só a tepertőhöz, 1csapott kk bors, 1 egész tojás a kenéshez sütés előtt, 3 ek tej a
A lisztben elmorzsoljuk a margarint, beletesszük a tojások sárgáját, a sót. Hozzáadjuk a cukrozott tejben felfuttatott élesztőt, és alaposan kidagasztjuk, majd meleg helyen kb 1 óra alatt duplájára kelesztjük. Kb 1cm vastagra nyújtjuk, rákenjük a tepertőt, sózzuk, borsozzuk. Ezután 3 rétegbe hajtjuk, letakarva 20 percet pihentetjük, majd újra nyújtjuk, hajtjuk, pihentetjük. A harmadik pihentetés után, kb 2 cm vastagra nyújtjuk, éles késsel rácsozzuk, és közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, / ne túl szorosra / lekenjük az egész felvert tojással, és még 15-20 percet kelesztjük. Előmelegített sütőben 180 C-on sütjük. Ha kész, azonnal lekenjük tejjel, és konyharuhával letakarva még vagy 10 percet pihentetjük. Jó étvágyat hozzá!
Először a krémet készítjük el. A vaníliás pudingot 2 dl hideg tejjel és a kristálycukorral simára keverjük. A tejet feltesszük forrni, majd beletesszük a pudingot és folyamatos k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLiszt + szódabikarbóna +margarin elmorzsoljuk -bele keverjük a porcukrot -a tojást -a kakaót -kevés tejjel összekeverjük és 4 lapot sütünk Krém -a tejben megfőzzü...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűA kesudiót áztasd be langyos vízbe, legalább 3-4 órára, de lehet egy éjszakára is. Szúrd le, add hozzá a vizet, a citromlevet és turmixold le teljesen krémesre. A garit a tejjel és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPofonegyszerűen elkészíthető, mégis különleges és mutatós nyári frissítő. Nyomkodjuk szét az epret villával, és ízesítsük tetszés szerint cukorral. Egy tetszőleges formát béleljünk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű