Családireceptkönyv.hu

Vajas fánk sütőben sütve, élesztő nélkül


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


23 dkg liszt
1.5 dl tej
50 g vaj
1 zacskó sütőpor
csipet só

Elkészítés:


Édes tésztához némi édesítőt, aszaltgyümölcsöket, kókuszreszeléket érdemes beleszórni, a sóshoz pedig kicsivel több sót, apróra vágott zöldfűszereket, sajtot, olívabogyót, apróra vágott szárított sonkát, szárított paradicsomot stb., éppen ami akad otthon.
A lisztet a sütőporral keverjük össze, aztán morzsoljuk bele a szobahőmérsékletű vajat, valami ilyesmi tészta keletkezik:Ekkor jöhet bele a tej, lassan kavarva adjuk hozzá, majd jöhet egy egész kicsi gyúrás, meg is lesz a kis cipó-szerű tészta:Kb. 2 cm vastagra nyújtva kezdhetjük a szaggatást, aztán mehet is a kivajazott tepsire:Persze a sütőt már előmelegítettük, forrón várja a kis nyers tésztácskákat, nagyjából 10 perc alatt aranybarnára sülnek 220 fokonNem érdemes megvárni, míg kihűl, még melegében vágjuk, vajazzuk, lekvározzuk, kinek melyik jön be jobban. Csodás reggeli is lehet belőle a mostanság még igen hűvös napokon.

Trükkök, tippek, praktikák:


Élesztő nélkül, néhány hozzávalóból persze nem teljesen fánkszerű ez a fánk, de erősen emlékeztet rá és csodás tulajdonsága, hogy nem kell olajban sütni. A recept az imádni való Két duci hölgytől származik, ennek megfelelően nem éppen fogyókúrás – persze egy olyan jelmondattal, hogy „Never trust a thin cook”, mi mást is várhatnánk. Szóval, nem élesztős, nem kell olajban sütni, kevés alapanyagból készül, 10 perc előállítani a tésztát, 10 perc megsütni és édesre is, sósra is könnyen variálható.langyosan a legfinomabb ez sütőben süthető fánk
Szóval az állaga olyasmi, mintha a fánkot és a kalácsot keresztezték volna. Kívül egész kicsit ropogós, belül inkább foszlós a tészta, tehát a kicsik is fogják tudni majszolni.

Vajas fánk sütőben sütve, élesztő nélkül

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Kekszes krémes
Kekszes krémes

A pudingot a szokásos módon főzzük meg a tejjel és a cukorral, majd hagyjuk kihűlni. Tegyük egy tálba és mixerrel keverjük krémesre a vajjal. Ízesítsük a vaníliás cukorral és a res...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Macaron (foltos)
Macaron (foltos)

Először a krémet készítjük el, amihez a a málnát szitán áttörjük majd a vaj kivételével összekeverjük a töltelék többi hozzávalójával. Vízgőz fölött állandó kevergetés mellett besű...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Beatrix
Almás pite
Almás pite

Töltelék elkészítése: Az almát meghámozzuk, majd lereszeljük. Összekeverjük a Lucullus fűszerkeverékkel, a kristálycukorral, majd megdinszteljük. Tészta elkészítése: A hozzáva...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Csokoládés pöffeteg
Csokoládés pöffeteg

A lisztet, kakaóport, a csipet sót, és a sütőport összekeverjük. A csokit vízgőz felett felolvasztjuk. A margarint habosra keverjük a cukorral és a tojással. Apránként belekeverj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk