1 kg csirkemáj, szív nélkül
50 dkg liba- vagy kacsazsír
3 gerezd fokhagyma
kb. 2 teáskanál só
A májat megmossuk, megtisztítjuk (a közepéből az eres részt kivágjuk), és egy szűrőbe tesszük, hogy le tudjon csepegni a víz.
A zsírt egy nagy lábasban felforrósítjuk, óvatosan beleengedjük a lecsepegtetett májat, és 3-4 percig, fedő alatt, nagy lángon sütjük.
Levesszük a fedőt, és egy szűrőkanállal megfordítjuk a májakat. További 4-5 percig sütjük fedő nélkül.
Lehúzzuk a lábast a lángról, szűrőkanállal kiszedjük a májat abba az edénybe, amiben tálalni fogjuk.
A zsírba préseljük a fokhagymagerezdeket, visszatesszük a lángra. Állandó keverés mellett addig sütjük a zsírt (10-15 perc), amíg a májból kisült nedvesség elpárolog belőle, és csak a tiszta zsír marad vissza. Hozzáadunk kb. 2 teáskanál sót, elkeverjük, és a kiszedett májra szűrjük. Hűtőbe tesszük, pirospaprikával megszórva tálaljuk. (Csak akkor fedjük le a tálaló edényt, ha már teljesen kihűlt a zsíros máj.)
Ez a verzió nagyjából 35 perc alatt készül a tűzhelyen. A családnak napokig elég, de bulikajának sem rossz
A paradicsomot és az uborkát kockázd fel, a negyedekre vágott hagymát szeleteld, s mindezt keverd össze az apróra vágott fokhagymával és petrezselyemmel. Locsold meg az olajból, al...
Elkészítési idő: 10+30 perc Nehézség: KönnyűDie Nudeln in Salzwasser bissfest garen, abgießen und mit kaltem Wasser abschrecken. Zur Seite stellen. Die Hähnchenbruststreifen mit Hickory-Rauchsalz würzen und in einer besch...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejfölt összekeverjük a majonézzel és a mustárral. Citrommal, sóval ízesítjük. Hozzákeverjük a jól lecsöpögtetett lencsét. A tojást megfőzzük, hideg vízben kihűtjük és felszelet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót a tejjel forrald össze. Majd szűrd le egy sűrű szitán és öntsd bele egy lábasba. Add hozzá a vajat, tojást, szódaport, és a sót. ( Itt kell ízesítened ha akarod, pl. kömény...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű