1 kg csirkemáj, szív nélkül
50 dkg liba- vagy kacsazsír
3 gerezd fokhagyma
kb. 2 teáskanál só
A májat megmossuk, megtisztítjuk (a közepéből az eres részt kivágjuk), és egy szűrőbe tesszük, hogy le tudjon csepegni a víz.
A zsírt egy nagy lábasban felforrósítjuk, óvatosan beleengedjük a lecsepegtetett májat, és 3-4 percig, fedő alatt, nagy lángon sütjük.
Levesszük a fedőt, és egy szűrőkanállal megfordítjuk a májakat. További 4-5 percig sütjük fedő nélkül.
Lehúzzuk a lábast a lángról, szűrőkanállal kiszedjük a májat abba az edénybe, amiben tálalni fogjuk.
A zsírba préseljük a fokhagymagerezdeket, visszatesszük a lángra. Állandó keverés mellett addig sütjük a zsírt (10-15 perc), amíg a májból kisült nedvesség elpárolog belőle, és csak a tiszta zsír marad vissza. Hozzáadunk kb. 2 teáskanál sót, elkeverjük, és a kiszedett májra szűrjük. Hűtőbe tesszük, pirospaprikával megszórva tálaljuk. (Csak akkor fedjük le a tálaló edényt, ha már teljesen kihűlt a zsíros máj.)
Ez a verzió nagyjából 35 perc alatt készül a tűzhelyen. A családnak napokig elég, de bulikajának sem rossz
A tojásokat megmossuk és sós vízben feltesszük főni, így könnyebben lejön a héja. Én mindig kb. forrástól számítva 10 percig főzöm. Ezután hideg vízben kihűtjük, megpucoljuk és fel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összes alapanyagot elektromos aprítóba tesszük és finomra vágjuk. Sóval és borssal ízesítjük.
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű1. A zellert és az almát meghámozzuk és gyufaszál vékonyságúra szeleteljük. Citrommal meglocsoljuk. 2. A sajtot is hasonlóképpen felvágjuk. A diót durvára vágjuk. 3. A tejszínt...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA vajon kissé megpergeljük a lisztet majd hozzáadjuk a tejfölt,a sajtot és a sót. 1-2 percig főzzük, míg besűrűsödik, majd krémesre kavarjuk és kihűtjük. Minden sonkaszelet egyik v...
Elkészítési idő: 15+120' Nehézség: Könnyű