1 kg csirkemáj, szív nélkül
50 dkg liba- vagy kacsazsír
3 gerezd fokhagyma
kb. 2 teáskanál só
A májat megmossuk, megtisztítjuk (a közepéből az eres részt kivágjuk), és egy szűrőbe tesszük, hogy le tudjon csepegni a víz.
A zsírt egy nagy lábasban felforrósítjuk, óvatosan beleengedjük a lecsepegtetett májat, és 3-4 percig, fedő alatt, nagy lángon sütjük.
Levesszük a fedőt, és egy szűrőkanállal megfordítjuk a májakat. További 4-5 percig sütjük fedő nélkül.
Lehúzzuk a lábast a lángról, szűrőkanállal kiszedjük a májat abba az edénybe, amiben tálalni fogjuk.
A zsírba préseljük a fokhagymagerezdeket, visszatesszük a lángra. Állandó keverés mellett addig sütjük a zsírt (10-15 perc), amíg a májból kisült nedvesség elpárolog belőle, és csak a tiszta zsír marad vissza. Hozzáadunk kb. 2 teáskanál sót, elkeverjük, és a kiszedett májra szűrjük. Hűtőbe tesszük, pirospaprikával megszórva tálaljuk. (Csak akkor fedjük le a tálaló edényt, ha már teljesen kihűlt a zsíros máj.)
Ez a verzió nagyjából 35 perc alatt készül a tűzhelyen. A családnak napokig elég, de bulikajának sem rossz
--Torzsáját eltávolítjuk Vékonyan fölszeleteljük. -Az ecetet a sóval meg a cukorral a vízben fölforraljuk. A szeletelt káposztát beleszórjuk és belenyomkodjuk, hogy a lé mindenh...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűKiolajozott tepsibe rakjuk a felkarikázott virslik kb. háromnegyedét. Ezt megkenjük tejföllel. A tojásokat megfőzzük, felkarikázzuk, a virslire tesszük. Megkenjük tejföllel. Maradé...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA cocomast és a kacsazsírt felmelegítjük, majd feloldjuk benne a zselatint. Ezután mindent krémesre turmixolunk és formába öntjük. Lehet muffin formákban
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szilárd hozzávalókat apró kockákra vágjuk, egy tálban összekeverjük. A joghurtban elkeverünk 1 evőkanál majonézt. A húsleves kockát 1 dl forrásban lévő vízben feloldjuk, majd...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes