Családireceptkönyv.hu

Menemen török lecsó


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 hagyma
1 piros kápia paprika
2 gerezd fokhagyma
4 ek. olívaolaj
1 mokkáskanál paradicsomszósz
1 mokkáskanál paprikaszósz
3 paradicsom
1 tk. porcukor
4 tojás

feketebors
Fél tk. kömény
1 tk. pirospaprika por

A tetejére
Fehér sajt
Petrezselyem
Bazsalikom

Elkészítés:


A finomra vágott hagymát, a kockára vágott piros kápia paprikát és a zúzott fokhagymákat pirítsa meg olívaolajban.
Amikor a zöldségek elkezdenek megpuhulni, adja hozzá a porcukrot és a kockára vágott paradicsomot.
Ízesítse sóval és a fűszerekkel és főzze addig, míg a paradicsomok leve el nem fő.
Törje fel a tojásokat.
Amikor a tojások elkezdenek megfőni, adja hozzá a fehér sajtot és a vékonyra vágott zöldeket.
Fedővel lefedve 2-3 percig hagyja tovább főni, majd vegye le a tűzről.
Pirítóskenyérrel, melegen tálalja.

Menemen török lecsó

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csirkés paella
Csirkés paella

Az olajon megpirítjuk a csirkét, félretesszük. A megmaradt olajon megpároljuk a hagymát, a kockára vágott paprikákat és a kockára vágott paradicsomot, majd visszatesszük a husit....

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Húsgombóc kaporszósszal
Húsgombóc kaporszósszal

A gombóchoz a tojást, sót, reszelt vöröshagymát, borsot, rizst, paprikát összedolgozzuk és fél órát hagyjuk állni. Ezután vízes kézzel gombócokat formázunk belőle. Egy lábasba öntü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Töltött káposzta gerslivel avagy árpagyöngy-gyel
Töltött káposzta gerslivel avagy árpagyöngy-gyel

A káposztafejről lehántom egyenként a leveleket, és a torzsarészt egészen vékonyra vágom, így a levél könnyen hajlítható lesz. A gerslit folyóvízzel átmosom, sem beáztatni, sem el...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Hagymáskrumpli
Hagymáskrumpli

A krumplit pucoljuk meg, majd vágjuk fel kisebb kockákra. Ezután enyhén sós vízben főzzük puhára, majd szűrjük le. A hagymát szintén pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk