4 közepes édesburgonya
4 evőkanál olíva olaj
1 gerezd fokhagyma zúzva
1 kisebb vöröshagyma apróra kockázva
300 g csicseriborsó
80-100 gramm apró spenót levél
1 kis csokor kapor apróra vágva
1 citrom leve frissen facsarva
60 g görög joghurt
50 g fenyőmag pirítva
1 gránátalma magjai
Tegyük be az édesburgonyát a sütőbe 180-200 fokra kb. 45 percre, amíg a közepe is megpuhul.
Amíg sül az édesburgonya, egy nagy serpenyőben, amiben minden elfér, tegyük fel a fokhagymát és a vöröshagymát pirítani. 2-3 percig pirítsuk, vagy amíg megpuhul. Majd adjuk hozzá a csicseriborsót 1 percig süssük, majd adjuk hozzá a spenót leveleket, amíg szépen megfonnyadnak. Amikor megfonnyadtak a levelek adjuk hozzá a kaprot.
Keverjük össze a frissen préselt citromlevet, 3 kanál olíva olajjal, és ezt adjuk hozzá a serpenyő tartalmához. Sózzuk meg és keverjük el jól, kis sütés után levehetjük a tűzről.
Pirítsuk meg a fenyőmagokat
A megsült édesburgonyákat vegyük ki, hagyjuk kicsit hűlni, majd vágjuk ketté hosszirányban, hogy még egyben maradjanak, nyissuk szét. A serpenyő tartalmát tegyük a szétnyitott édesburgonyákba majd tegyünk rá pár kiskanál joghurtot és szórjuk meg a gránátalma magokkal és a fenyőmaggal gazdagon.
A burgonya külső héját lekaparjuk, megmossuk, majd 4 felé vágjuk és kivajazott jénaiba vagy tepsibe tesszük. Rátesszük az apróra vágott paprikát és hagymát. A tetejére ráhely...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A karfiolt megmossuk, megtisztítjuk, és rózsáira szedjük. Forró vízben majdnem készre főzzük és lecsepegtetjük. A húst csíkokra vágjuk és besózzuk, borsozzuk (grill fűs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát apróra vágjuk, és olajon megpirítjuk a feldarabolt mellfilével. Hozzáadjuk a fokhagymát, majd paprikával fűszerezzük. Sózzuk, borsozzuk, majd a gombát is hozzáadjuk. 5 pe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált pulykamellet összekeverjük 3 dkg Dia-Wellness szénhidrátcsökkentett panírmorzsával, 1 tojással, a fűszerekkel, a reszelt fokhagymával és vöröshagymával. Egy nagyobb vágód...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű