menu

Családireceptkönyv.hu

Töltött édesburgonya csicseriborsóval és görög jogh


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 közepes édesburgonya
4 evőkanál olíva olaj
1 gerezd fokhagyma zúzva
1 kisebb vöröshagyma apróra kockázva
300 g csicseriborsó
80-100 gramm apró spenót levél
1 kis csokor kapor apróra vágva
1 citrom leve frissen facsarva
60 g görög joghurt
50 g fenyőmag pirítva
1 gránátalma magjai

Elkészítés:


Tegyük be az édesburgonyát a sütőbe 180-200 fokra kb. 45 percre, amíg a közepe is megpuhul.
Amíg sül az édesburgonya, egy nagy serpenyőben, amiben minden elfér, tegyük fel a fokhagymát és a vöröshagymát pirítani. 2-3 percig pirítsuk, vagy amíg megpuhul. Majd adjuk hozzá a csicseriborsót 1 percig süssük, majd adjuk hozzá a spenót leveleket, amíg szépen megfonnyadnak. Amikor megfonnyadtak a levelek adjuk hozzá a kaprot.
Keverjük össze a frissen préselt citromlevet, 3 kanál olíva olajjal, és ezt adjuk hozzá a serpenyő tartalmához. Sózzuk meg és keverjük el jól, kis sütés után levehetjük a tűzről.
Pirítsuk meg a fenyőmagokat
A megsült édesburgonyákat vegyük ki, hagyjuk kicsit hűlni, majd vágjuk ketté hosszirányban, hogy még egyben maradjanak, nyissuk szét. A serpenyő tartalmát tegyük a szétnyitott édesburgonyákba majd tegyünk rá pár kiskanál joghurtot és szórjuk meg a gránátalma magokkal és a fenyőmaggal gazdagon.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sajtos zöldborsós karfiol
Sajtos zöldborsós karfiol

A karfiolt, megmosom, rózsáira szedem és forrásban lévő sós vízben, egy késhegynyi szódabikarbónával (így szép fehér marad a színe) roppanósra főzöm, majd leszűröm. Ugyan így me...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Receptek
Tojástekercs, mindmegette recept
Tojástekercs, mindmegette recept

A tojásokat a tejföllel, a liszttel, a fölaprított petrezselyemmel, az ételízesítővel és a borssal habosra keverjük. Egy nagy tepsit alufóliával kibélelünk, a fóliát olajjal megken...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lángos
Lángos

1 dl cukros, langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztbe tesszük a sót, és a felfutott élesztővel és annyi langyos tejjel, amennyit felvesz, könnyű tésztát készítünk. Leta...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szaftos rakott kel
Szaftos rakott kel

A fűszeres vajhoz A olajat felhevítjük, majd beletesszük a római- és fűszerköményt, és két percig pirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a füstölt paprikát és a worcestershir...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk