4 közepes édesburgonya
4 evőkanál olíva olaj
1 gerezd fokhagyma zúzva
1 kisebb vöröshagyma apróra kockázva
300 g csicseriborsó
80-100 gramm apró spenót levél
1 kis csokor kapor apróra vágva
1 citrom leve frissen facsarva
60 g görög joghurt
50 g fenyőmag pirítva
1 gránátalma magjai
Tegyük be az édesburgonyát a sütőbe 180-200 fokra kb. 45 percre, amíg a közepe is megpuhul.
Amíg sül az édesburgonya, egy nagy serpenyőben, amiben minden elfér, tegyük fel a fokhagymát és a vöröshagymát pirítani. 2-3 percig pirítsuk, vagy amíg megpuhul. Majd adjuk hozzá a csicseriborsót 1 percig süssük, majd adjuk hozzá a spenót leveleket, amíg szépen megfonnyadnak. Amikor megfonnyadtak a levelek adjuk hozzá a kaprot.
Keverjük össze a frissen préselt citromlevet, 3 kanál olíva olajjal, és ezt adjuk hozzá a serpenyő tartalmához. Sózzuk meg és keverjük el jól, kis sütés után levehetjük a tűzről.
Pirítsuk meg a fenyőmagokat
A megsült édesburgonyákat vegyük ki, hagyjuk kicsit hűlni, majd vágjuk ketté hosszirányban, hogy még egyben maradjanak, nyissuk szét. A serpenyő tartalmát tegyük a szétnyitott édesburgonyákba majd tegyünk rá pár kiskanál joghurtot és szórjuk meg a gránátalma magokkal és a fenyőmaggal gazdagon.
A krumplit és a cukkinit alaposan megmossuk, majd félbevágjuk, felszeleteljük. A zöld spárgák végeit meghajlítjuk, lepattintjuk a fás részt, az újhagymát megtisztítjuk, felkarikázz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsírból és a lisztből világos rántást készítek. Kis hagymát pirítok benne. Belerakom a pirospaprikát és a paradicsompürét, felöntöm kis vízzel. Beleteszem a káposztát, megsózom....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A szalonnát kiolvasztjuk, majd rátesszük a tarhonyát és kissé megpirítjuk. 2.Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd pár percig együtt sütjük tovább. 3. Az edényt lehúz...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KönnyűA túrót villával áttörjük, majd sózzuk, rácsorgatjuk az olvasztott vajat, tojást és összedolgozzuk. Jöhet bele a búzadara, porcukor, kevés reszelt citromhéj és jól elkeverjük. Végü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű