6 közepes szemű burgonya
1 nagyobb padlizsán
1 nagyobb cukkini
25 dkg champion gomba
1 piros kaliforniai paprika
póréhagyma
3 gerezd fokhagyma
4 dl tejföl
1 tojás
1tk őrölt, szárított medvehagyma
1tk só
olívaolaj
20 dkg füstölt sajt
A krumplit héjában feltesszük főni. (Ne főzzük meg teljesen, csak kb. félig!)
Közben a padlizsánt kb. fél cm vastag szeletekre vágjuk, serpenyőben elősütjük. A szeletekre pár csepp olívaolajat teszünk. Akkor jó, amikor kezd egy kicsit megpirulni. Ha kész, kivesszük és tányérra rakjuk.
Megmossuk, megtisztítjuk és felszeleteljük a többi zöldséget is. A gombát szeletekre, a cukkinit és póréhagymát karikákra, a kaliforniai paprikát apró kokcákra vágjuk.
Elkészítjük a tejfölös öntetet. A tejfölt kis tálkában összekeverjük két csipet sóval, a tojással, a medvehagymával és a fokhagymával.
A krumpli héját lehúzzuk, karikára vágjuk, és sorban a tepsi aljára rendezzük. Finoman megsózzuk. Ezután következik az elősütött padlizsán, majd a cukkini, gomba, kaliforniai paprika, póréhagyma, majd újból picit megsózzuk.
Egyenletesen meglocsoljuk a tejfölös öntettel.
Kb. 20 percig fólia alatt sütjük, majd eltávolítjuk a fóliát, megszórjuk a reszelt füstölt sajttal és tovább sütjük, amíg a sajt meg nem pirul a tetején.
sütési hőfok: 200°C
A tejbe tettem a lisztet és állandó keverés mellett a tűzön besűrítettem,A tűzről levettem, hozzákevertem a tojások sárgáját a margarint és végül a reszelt sajtotA karfiolt megmost...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit meghámozzuk, kisebb darabokra vágjuk. Olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, beletesszük a pirospaprikát és a krumplit, felöntjük vízzel. (hogy félig ellepje a krumplikat...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűhús+olaj-->dínsztelem+víz+paprika+uborka+fűszerek-->ha puha le a tűzről+majonéz. Palacsintákat be töltöm +bepanírozom+kisütöm olajba :)
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsírt felforrósítom,beleteszem a kockára vágott húsokat,és a csontot. Sózom,borsozom,fedő alatt a saját levében párolom. A zöldségeket tisztítás után vékony karikára vágom. Am...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű