6 közepes szemű burgonya
1 nagyobb padlizsán
1 nagyobb cukkini
25 dkg champion gomba
1 piros kaliforniai paprika
póréhagyma
3 gerezd fokhagyma
4 dl tejföl
1 tojás
1tk őrölt, szárított medvehagyma
1tk só
olívaolaj
20 dkg füstölt sajt
A krumplit héjában feltesszük főni. (Ne főzzük meg teljesen, csak kb. félig!)
Közben a padlizsánt kb. fél cm vastag szeletekre vágjuk, serpenyőben elősütjük. A szeletekre pár csepp olívaolajat teszünk. Akkor jó, amikor kezd egy kicsit megpirulni. Ha kész, kivesszük és tányérra rakjuk.
Megmossuk, megtisztítjuk és felszeleteljük a többi zöldséget is. A gombát szeletekre, a cukkinit és póréhagymát karikákra, a kaliforniai paprikát apró kokcákra vágjuk.
Elkészítjük a tejfölös öntetet. A tejfölt kis tálkában összekeverjük két csipet sóval, a tojással, a medvehagymával és a fokhagymával.
A krumpli héját lehúzzuk, karikára vágjuk, és sorban a tepsi aljára rendezzük. Finoman megsózzuk. Ezután következik az elősütött padlizsán, majd a cukkini, gomba, kaliforniai paprika, póréhagyma, majd újból picit megsózzuk.
Egyenletesen meglocsoljuk a tejfölös öntettel.
Kb. 20 percig fólia alatt sütjük, majd eltávolítjuk a fóliát, megszórjuk a reszelt füstölt sajttal és tovább sütjük, amíg a sajt meg nem pirul a tetején.
sütési hőfok: 200°C
A darált húst sóval, borssal tojással összegyúrjuk. A töltelékhez a reszelt sajtot a vajjal, a tojás sárgával a zúzott fokhagymával az apróra vágott petrezselyem és a sóval összeg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA nudli tésztájához a vajat folyósra olvasztjuk, majd ha kézmelegre hűlt, belekeverjük a tojást, a vaníliás cukrot, a sót és a citrusok reszelt héját. A túrót villával kicsit össze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa tésztát bő, sós vízben fog keményre főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük. A karajt felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk. Forró olajban hirtelen kisütjük, majd apró kockákra vágjuk....
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű