menu

Családireceptkönyv.hu

Bodzabor


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Bodzabor
1 literes üveg bodzavirág szirom, másfél kg cukor, egy citromot( héjastól ) . 4 liter viz. , 1 dkg élesztő

Elkészítés:


Bodzabor
1 literes üveg bodzavirág szirmot, másfél kg cukrot, egy citromot( héjastól ) belerakunk egy edénybe. 4 liter vizet felforralunk, ráöntjük, majd megkeverjük. Amikor kezd kihűlni, 1 dkg élesztőt langyos vízben elásztatunk, ráöntjük és elkeverjük. 15-18 fokos hőmérsékleten tároljuk 4 hétig. Amikor forrni kezd, néha meg kell keverni. 4 hét után leszűrjük és lehet fogyasztani - ez egy adag. Minél tovább álla bor, annál finomabb lesz.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Italok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Forraltbor nagyban
Forraltbor nagyban

1. várd meg, míg felmelegszik az edény 2. nem kell egy kis víz sem, úgysem ég oda (mivel nem vártad meg, hogy felmelegedjen) 3. ne a teljes 4 kg cukrot szórd bele az edénybe, han...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
CITROMFŰ SZÖRP
CITROMFŰ SZÖRP

A citromfű leveleket jól megmossuk, és két liter vízzel egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a karikára vágott és kimagozott a citromot. Lefedve másnapig állni hagyjuk. Másnap leszűrjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsanna
Baileys házilag
Baileys házilag

A tejszínt melegítsük forráspontig a tejjel, majd tegyük félre. A cukrot egy magas oldalú lábasban karamellizáljuk. Ha karamellizálódott a cukor, vékony sugárban, folyamatos keveré...

Elkészítési idő: 0,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bodzaszörp
Bodzaszörp

Tegyünk fel forrni 5 liter vizet, amelyben keverjünk el 3,5 kg cukrot. A maradék fél kg cukrot karamellízaljuk egy edényben, majd ha kész, öntsünk rá 1 liter vizet. Ne ijedjünk meg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk