menu

Családireceptkönyv.hu

Bodzabor


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Bodzabor
1 literes üveg bodzavirág szirom, másfél kg cukor, egy citromot( héjastól ) . 4 liter viz. , 1 dkg élesztő

Elkészítés:


Bodzabor
1 literes üveg bodzavirág szirmot, másfél kg cukrot, egy citromot( héjastól ) belerakunk egy edénybe. 4 liter vizet felforralunk, ráöntjük, majd megkeverjük. Amikor kezd kihűlni, 1 dkg élesztőt langyos vízben elásztatunk, ráöntjük és elkeverjük. 15-18 fokos hőmérsékleten tároljuk 4 hétig. Amikor forrni kezd, néha meg kell keverni. 4 hét után leszűrjük és lehet fogyasztani - ez egy adag. Minél tovább álla bor, annál finomabb lesz.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Italok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Bólés tál
Bólés tál

A görögdinnye felső részét levágjuk, és kiszedjük a belsejét . A gyümölcsöket kis kockákra vágjuk és a dinnyével együtt visszatöltjük. Majd beletöltjük a sangria-t, narancslét, a...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Rozé koktél
Rozé koktél

A lime-ot megmossuk, szárazra töröljük és négybe vágjuk. A levét kinyomjuk, és elosztjuk négy pohárba. Hozzáadjuk a mentát. Felöntjük a bor, a tonik és a cukor keverékével. Ízlés s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andi
Nyári dinnye turmix
Nyári dinnye turmix

Tegyük bele a fél csésze, szeletelt görögdinnyét a turmixgépbe. Fedjük le és keverjük simára. Osszuk két részre a görögdinnye pürét 1-1 pohárban és tegyük félre. Öblítsük el a gé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
ZÖLDDIÓ FŰSZERES LIKŐR
ZÖLDDIÓ FŰSZERES LIKŐR

2019. 06. 14-én készült. 8 db. zöld diót karikára vágva betettem az üvegbe. Tettem hozzá 15 szem meggyet, 1 mokkás kanál reszelt gyömbért, 1 púpos kk. őrölt babkávét, 12 dkg. maz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk