Bodzabor
1 literes üveg bodzavirág szirom, másfél kg cukor, egy citromot( héjastól ) . 4 liter viz. , 1 dkg élesztő
Bodzabor
1 literes üveg bodzavirág szirmot, másfél kg cukrot, egy citromot( héjastól ) belerakunk egy edénybe. 4 liter vizet felforralunk, ráöntjük, majd megkeverjük. Amikor kezd kihűlni, 1 dkg élesztőt langyos vízben elásztatunk, ráöntjük és elkeverjük. 15-18 fokos hőmérsékleten tároljuk 4 hétig. Amikor forrni kezd, néha meg kell keverni. 4 hét után leszűrjük és lehet fogyasztani - ez egy adag. Minél tovább álla bor, annál finomabb lesz.
A kukoricakeményítőt egy kis lábasba szórjuk, majd felöntjük a hideg tejjel, és csomómentesre elkeverjük. Közepes tűznél folyamatos kavarás mellett felforraljuk, és besűrítjük az...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűSzirupot főzünk a cukorból és vodka felhasználása esetén 1 dl, alkohol esetén 6 dl vízből. Hozzáadjuk a meggybefőttet a levével, és a fűszerekkel együtt felfőzzük. (A citrom héját...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű