menu

Családireceptkönyv.hu

Bodzabor


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Bodzabor
1 literes üveg bodzavirág szirom, másfél kg cukor, egy citromot( héjastól ) . 4 liter viz. , 1 dkg élesztő

Elkészítés:


Bodzabor
1 literes üveg bodzavirág szirmot, másfél kg cukrot, egy citromot( héjastól ) belerakunk egy edénybe. 4 liter vizet felforralunk, ráöntjük, majd megkeverjük. Amikor kezd kihűlni, 1 dkg élesztőt langyos vízben elásztatunk, ráöntjük és elkeverjük. 15-18 fokos hőmérsékleten tároljuk 4 hétig. Amikor forrni kezd, néha meg kell keverni. 4 hét után leszűrjük és lehet fogyasztani - ez egy adag. Minél tovább álla bor, annál finomabb lesz.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Italok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hardi
Banán turmix
Banán turmix

Banánt kis edényben vagy a botmixerhez kapott mérőedényben összeturmixoljuk. Hozzá adjuk a tejet és az édesítőszert. Addig turmixoljuk míg össze nem keverednek az alapanyagok. Hűtv...

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Vajsör (eredeti)
Vajsör (eredeti)

A vajat megolvasztjuk, a sört egy kicsit felmelegítjük, és alaposan összekeverjük őket. Ha még finomabb (és kalóriadúsabb) italt szeretnénk, hozzáadhatunk kávétejszínt.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bodzaital steviával
Bodzaital steviával

A bodzavirágokat lemossuk, lecsepegtetjük. A citromokat jól megsikáljuk és karikákra vágjuk. Egy kancsóba vizet öntünk, majd beletesszük az aszkorbinsavat, 25 csepp steviát (menn...

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Puncs
Puncs

A hozzávalókat felforralom, majd a narancsot felszeletelem és azt is hozzáadom. Forrón poharakba adagolom.

Elkészítési idő: fél óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk