menu

Családireceptkönyv.hu

Uborka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2,5 kg uborka
2 l víz
2,5 dl 10%-os ecet
12 dkg cukor
6 dkg só
babérlevél, egész bors, kapor, fokhagyma

Elkészítés:


Az uborkát alaposan megmosni, végeit levágni és belerakni egy 5 l-es üvegbe. A többi hozzávalót összefőzni és még forrón az üvegbe az uborkára önteni. Amikor kihűlt hűtőben tartható.

Trükkök, tippek, praktikák:


A hűtőbe lezárható (fedeles műanyag) edénybe is mehet.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Lilahagyma lekvár
Lilahagyma lekvár

Elkészítése A hagymát megpucolni, majd félbevágni és vékonyan felszeletelni. Egy serpenyőbe elkezdeni felmelegíteni a mézet, majd amikor már jó folyós, hozzáadni a cukrot és együt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Adrien
Kannás/vödrös savanyúság
Kannás/vödrös savanyúság

Az elkészített savanítólébe tetszés szerint folyamatosan savanyíthatók a zöldségfélék. A savanyítóvödröt hűvös helyen tároljuk. Csak tiszta eszközzel nyúljunk a lébe. Együtt sav...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Sós uborka
Sós uborka

Az uborkát megmossuk, a végeit levágjuk és befőttes üvegekbe tesszük a kaporral együtt. A vizet felforraljuk, majd megvárjuk, hogy teljesen kihűljön, ekkor adjuk hozzá a sót, mégpe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Alexandra
Olajos paprika
Olajos paprika

A levet felforraljuk, belerakjuk az almapaprikát, újra felforraljuk, kiszedjük. Meleg üvegbe rakjuk és a forró levét rámerjük. A tetejére egy nagyon pici tartósítót teszünk.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk