Családireceptkönyv.hu

Uborka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2,5 kg uborka
2 l víz
2,5 dl 10%-os ecet
12 dkg cukor
6 dkg só
babérlevél, egész bors, kapor, fokhagyma

Elkészítés:


Az uborkát alaposan megmosni, végeit levágni és belerakni egy 5 l-es üvegbe. A többi hozzávalót összefőzni és még forrón az üvegbe az uborkára önteni. Amikor kihűlt hűtőben tartható.

Trükkök, tippek, praktikák:


A hűtőbe lezárható (fedeles műanyag) edénybe is mehet.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Almapaprika Ecetben
Almapaprika Ecetben

-az almapaprikákat megmossuk,lecsepegtetjük -a szárukból annyit levágunk,hogy csak 1 cm maradjon majd üvegekbe rakjuk -ecetet forralunk két és félszer annyi vizzel mint az ecet,...

Elkészítési idő: 45
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sváb kovászos uborka
Sváb kovászos uborka

Végy egy nagy uborkás üveget! Alulra pakolj 1 csokor kaprot. Erre egy sor karikára vágott, jól megmosott, héjas, nyers burgonyát. (Nem tévedés, nem kenyeret!). Én az öreg burg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jolánka
Házi csalamádé
Házi csalamádé

A zöldségeket megmossuk, megtiszítjuk és feldaraboljuk. A répát és az uborkát vékony karikákra, káposztát és a paprikát csíkokra, a hagymát pedig egy nagyobb darabokra vágjuk,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csalamádé
Csalamádé

1. Van amikor egy napig hagyom állni, és simán beteszem az üvegekbe. 2. Ha sietős a dolog, nincs állásidő csak pár óra, akkor a csali megy az üvegbe, és a keletkezet levet meg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk