2,5 kg uborka
2 l víz
2,5 dl 10%-os ecet
12 dkg cukor
6 dkg só
babérlevél, egész bors, kapor, fokhagyma
Az uborkát alaposan megmosni, végeit levágni és belerakni egy 5 l-es üvegbe. A többi hozzávalót összefőzni és még forrón az üvegbe az uborkára önteni. Amikor kihűlt hűtőben tartható.
A hűtőbe lezárható (fedeles műanyag) edénybe is mehet.
A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk és legyaluljuk. (Vékony karikákra, csíkokra szeleteljük, a paprika magjait eltávolítjuk természetesen.) Az összevágott zöldségeket egy na...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy mélyebb tepsibe 1 dl olívaolajat önteni, és rászeletelni 4 kg paradicsomot, Arra 5 nagy fej vöröshagymát szeletelni, és 2 nagy fej gerezdekre szedett fokhagymát, Rászórunk 2 ev...
Elkészítési idő: 4 óra Nehézség: Nehéz1. Szép nagy paradicsompaprikák tetszés szerinti mennyiségben, kemény, friss fejes káposzta azonos súlyban, literenként 2 dl 10%-os ecet, 5 dkg cukor, 2,5 dkg mustármag, 1 dkg kori...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű