6 tojás
15 dkg cukor
25 dkg liszt
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 tasak sütőpor
1 csipetnyi só
A krémhez:
2 vaníliás pudingpor
4 evőkanál cukor
8 dl tej
30 dkg meggy
A tojásokat ketté választjuk, a fehérjéhez hozzáadjuk a csipetnyi sót és kemény habbá verjük. A sárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a cukrot, a lisztet és a kakaóport és összekeverjük a tojáshabbal. A hab ne törjön össze, különben nem nő magasra a piskóta! 180 fokon 35-40 percen át sütjük. Közben a pudingport összekeverjük a cukorral és a tejjel, majd megfőzzük. Azért használunk kevesebb tejet mint amennyi szükséges, hogy intenzívebb ízt kapjunk és sűrűbb legyen a puding. Mikor elkészült langyosra hűtjük és belekeverjük a magvazott, apróra vagdosott meggyet. A piskótát ketté vágjuk, tortaformába tesszük és megkenjük a krémmel, majd rátesszük a tetejét. 2-órán át a hűtőben hagyjuk, így a krém megszilárdul és szeletelhetjük is.
Forrás: http://ketkes.com/vaniliakremes-meggyes-sutemeny-mamorito-finomsag-nagyon-konnyu-recept-fantasztikus-sutemeny/
összegyúrjuk, , ha nem ragad, nem kell pihentetni. Ha ragad, a hűtőbe tehetjük. Nagyon vékonyra nyújtjuk,, szaggatjuk, 170-180 fokon sütjük. Vastagon kenjük meg lekvárral. Másnap...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát áttörjük a kekszet lereszeljük és a többi hozzávalóval alaposan elkeverjük. Kis gombócokat készítünk és cukrozott kakaóban megforgatjuk, egy kis időre hűtőbe tesszük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 A sütőt előmelegítjük 200 C-ra, valamint szilikonos sütőpapírral lefedünk egy sütőlemezt. 2 Először a tésztát készítjük el. A diót nyújtófával minél jobban összetörjük, majd a...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA háztartási kekszet konyharuhába csomagoljuk kisebb adagokban, és húsklopfolóval összetörjük. Nem kell teljesen apróra, mint a kekszgolyónál. A zselés cukorkát, a diót apróra vágj...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz