Hozzávalók:
1 póréhagyma
1 kígyóuborka
1 szál angol zeller/zellerszár
1 zöld kaliforniai paprika
római saláta
egy marék friss zsenge spenótlevél
1 kis csokor petrezselyem
1 ág menta levelei
1 lime
1 tk worcestershire szósz
1 szelet szikkadt kenyér
3 gerezd fokhagyma
hideg víz, vagy lehűtött húsleves
A póréhagyma középső zöld részét vékony szeletekre vágjuk és egy turmixgépbe dobjuk, jöhet hozzá a vastag karikákra vágott kígyóuborka, a felszeletelt zellerszár és a kicsumázott kaliforniai paprika darabok is. Az alaposan megmosott római salátából 3-4 levelet kicsit feldarabolunk és az is mehet a turmixba. A spenótlevelek vastagabb szárát leszedjük és a zsenge leveleket is a többi zöldséghez adjuk. Beledobáljuk a fűszereket: a petrezselymet szárastul, a mentaleveleket és hozzáfacsarjuk a lime levét is, sózzuk, borsozzuk és hozzáadunk egy teáskanálnyi worcestershire szószt.
Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, beledobunk 3 gerezd fokhagymát és a kenyérszeletet átpirítjuk benne. Ha a kenyér aranybarna színt kapott, olajostul, fokhagymástul mehet a turmixgépbe és már csak annyi a dolgunk, hogy egy kis vízzel (vagy kihűlt húslevessel) felöntve összezúzzuk az egészet. A folyadékot óvatosan adagoljuk, míg elérjük a megfelelő krémes állagot, nehogy túl híg legyen hirtelen.
A kész levest tányérba öntjük, friss bazsalikom és mentalevelekkel díszítjük és egy kis olívaolajjal meglocsolva tálaljuk.
Elkészítés: keverd össze a curry krémet, a kókusztejet, a csirke alaplevet, a halszószt, a barnacukrot és a satay mix-et, egy megfelelő nagyságú lábasban, tedd a tetejére a csi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát hámozd meg, vágd kockákra. Olajon párold üvegesre, és engedd fel a levessel annyira, hogy ellepje a hagymát. Sózd, borsozd és főzd 30 percig. Add hozzá a tejszínt, és...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: KönnyűA hagymát kockára vágom és kevés olajon megpirítom. Ráteszem az előkészített gombát, lepirítom, majd fűszerezem, felöntöm vízzel és megfőzöm. Amikor elkészült, tejfölös habarással...
Elkészítési idő: 1/2 óra Nehézség: KönnyűA zöldbabot tisztítsd meg, s vágd kb. 2 centis darabokra, majd sós vízben főzd puhára. Közben az olajjal és a liszttel készíts zsemleszínű rántást, ebbe előbb keverd bele a fin...
Elkészítési idő: 40perc Nehézség: Könnyű