Hozzávalók:
1 póréhagyma
1 kígyóuborka
1 szál angol zeller/zellerszár
1 zöld kaliforniai paprika
római saláta
egy marék friss zsenge spenótlevél
1 kis csokor petrezselyem
1 ág menta levelei
1 lime
1 tk worcestershire szósz
1 szelet szikkadt kenyér
3 gerezd fokhagyma
hideg víz, vagy lehűtött húsleves
A póréhagyma középső zöld részét vékony szeletekre vágjuk és egy turmixgépbe dobjuk, jöhet hozzá a vastag karikákra vágott kígyóuborka, a felszeletelt zellerszár és a kicsumázott kaliforniai paprika darabok is. Az alaposan megmosott római salátából 3-4 levelet kicsit feldarabolunk és az is mehet a turmixba. A spenótlevelek vastagabb szárát leszedjük és a zsenge leveleket is a többi zöldséghez adjuk. Beledobáljuk a fűszereket: a petrezselymet szárastul, a mentaleveleket és hozzáfacsarjuk a lime levét is, sózzuk, borsozzuk és hozzáadunk egy teáskanálnyi worcestershire szószt.
Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, beledobunk 3 gerezd fokhagymát és a kenyérszeletet átpirítjuk benne. Ha a kenyér aranybarna színt kapott, olajostul, fokhagymástul mehet a turmixgépbe és már csak annyi a dolgunk, hogy egy kis vízzel (vagy kihűlt húslevessel) felöntve összezúzzuk az egészet. A folyadékot óvatosan adagoljuk, míg elérjük a megfelelő krémes állagot, nehogy túl híg legyen hirtelen.
A kész levest tányérba öntjük, friss bazsalikom és mentalevelekkel díszítjük és egy kis olívaolajjal meglocsolva tálaljuk.
Az apróra vágott hagymát megdinsztelem, hozzáadom a felkockázott leveszöldséget és a gombát, átpirítom. Beleteszem a piros paprikát az apróra vágott csirkehúst, felöntöm másfél l...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűReszeljük le a sajtot, majd keverjük össze a puha vajjal, a liszttel és a felvert tojással, sózzuk. Miután jól összekevertük és összeállt a massza tegyük hűtőbe 30 percre. Tisztíts...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA zöldségeket alaposan megtisztítjuk, a répát felkarikázzuk, a krumplit és a karalábét felkockázzuk. A répát, karalábét feltesszük főni, sózzuk, borsozzuk, belerakjuk a darált papr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegpucoljuk a zöldségeket, a sárgarépát felkarikázzuk, a karfiolt rózsáira szedjük, a hagymát és a burgonyát nagyobb szeletekre vágjuk, a csípős zöldpaprikát félbevágjuk, az egy ge...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű