Családireceptkönyv.hu

Gazpacho verde


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:

1 póréhagyma
1 kígyóuborka
1 szál angol zeller/zellerszár
1 zöld kaliforniai paprika
római saláta
egy marék friss zsenge spenótlevél
1 kis csokor petrezselyem
1 ág menta levelei
1 lime
1 tk worcestershire szósz
1 szelet szikkadt kenyér
3 gerezd fokhagyma
hideg víz, vagy lehűtött húsleves

Elkészítés:


A póréhagyma középső zöld részét vékony szeletekre vágjuk és egy turmixgépbe dobjuk, jöhet hozzá a vastag karikákra vágott kígyóuborka, a felszeletelt zellerszár és a kicsumázott kaliforniai paprika darabok is. Az alaposan megmosott római salátából 3-4 levelet kicsit feldarabolunk és az is mehet a turmixba. A spenótlevelek vastagabb szárát leszedjük és a zsenge leveleket is a többi zöldséghez adjuk. Beledobáljuk a fűszereket: a petrezselymet szárastul, a mentaleveleket és hozzáfacsarjuk a lime levét is, sózzuk, borsozzuk és hozzáadunk egy teáskanálnyi worcestershire szószt.

Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, beledobunk 3 gerezd fokhagymát és a kenyérszeletet átpirítjuk benne. Ha a kenyér aranybarna színt kapott, olajostul, fokhagymástul mehet a turmixgépbe és már csak annyi a dolgunk, hogy egy kis vízzel (vagy kihűlt húslevessel) felöntve összezúzzuk az egészet. A folyadékot óvatosan adagoljuk, míg elérjük a megfelelő krémes állagot, nehogy túl híg legyen hirtelen.

A kész levest tányérba öntjük, friss bazsalikom és mentalevelekkel díszítjük és egy kis olívaolajjal meglocsolva tálaljuk.

Gazpacho verde

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres
Karfiolkrémleves frankó húsgolyókkal  VIDEÓS
Karfiolkrémleves frankó húsgolyókkal VIDEÓS

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tavaszi húsgombóc leves
Tavaszi húsgombóc leves

a zöldséget megpucoljuk -a burgonyát + karalábét + zellert kockára vágjuk, a sárgarépát karikázzuk -a karfiolt rózsáira szedjük -az olajon megdinszteljük az apróra vágott hagym...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fokhagyma krémleves
Fokhagyma krémleves

1. A fokhagymát megpucoljuk, darabokra vágjuk és kevés olajon kissé lepirítjuk. Hozzáadjuk a lisztet, kavargatva tovább pirítjuk, majd felöntjük a húsalaplével. 2. A krumplit m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Sajtkrémleves cipóban
Sajtkrémleves cipóban

A vajon pároljuk meg a tisztított, apróra vágott hagymákat, majd szórjuk hozzá a lisztet. Készítsünk világos rántást, majd apránként öntsük fel a tejjel. Keverjük csomómentesre, re...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk