Tészta:
25 dkg kukoricaliszt,rizsliszt vagy más GM liszt,kinek mi vált be
1 csomag sütőpor
15 dkg kristálycukor
1 db tojás
5 dkg margarin
2,5 dl tej
2 ek. kakaópor
Krémhez:
35 dkg vaj
20 dkg porcukor
4 ek. kakaópor
3 db tojás
Magozott meggy
Csokimázhoz:
10 dkg étcsokoládé vagy tortabevonó
2 ek. étolaj
Tészta: A tojást a megpuhított margarinnal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejet, a cukrot és a kakaóport. Ezzel is jól elkeverjük. A sütőport elkeverjük a liszttel és apránként hozzáadjuk a masszához, közben állandóan kevergetjük. Egy normál tepsit (25*35 cm) sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a tészta masszát.Közepes lángon, 25-30 perc alatt megsütjük. Tűpróba!!!
Krém: A vajat a cukorral jól kikeverjük gép segítségével, majd hozzáadjuk a kakaóport és a tojásokat. Nagyon kellemes, lágy krémet kapunk.
Összeállítás: A tészta tetejére kenhetünk lekvárt (el is maradhat!), és arra szép egyenletesen a krémet. Belenyomkodjuk a meggyet inkább félbe vágott meggyet, mert az egészet nem lepi el a krém. A krém tetejére CSOKIMÁZ kerül! A csokimázhoz a csokoládét és az olajat mikróban megolvasztjuk.Folyékony de nem meleg állapotban szép egyenletesen elkenjük a krémen, majd hagyjuk megdermedni.
Az élesztőt felfuttatjuk egy kevés liszttel. A túróhoz hozzákeverjük a tojások sárgáját, a cukrot , mazsolát , reszelt citromhéjat és összekeverjük. A liszthez hozzáadjuk a toj...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA hozzávalókat kimérjük a tejfölöspohárral, majd összekeverjük őket. Egy kivajazott tűzálló tálba simítjuk, majd 12 percig sütjük a mikróban. 3 perc pihentetés után kiborítjuk, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy pohár tejbe keverünk annyi capuccinóport, mintha meginni szeretnénk. Cukor ne legyen benne, ezután tányérba öntsük ki, ne pohárban legyen! A tejfölt a kristálycukorral, vaníli...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: Könnyűrémhez : - 3 dl tej, 1 cs puncs ízű pudingpor, 15 dkg vaj, 15 dkg cukor, 2 ek málnaszörp A sütőt 220 °C - ra előmelegítjük, a gáztepsi széleit kivajazzuk, lisztezzük, aljába zs...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű