6-7 közepes alma
3 tojás
1 bögre cukor
1 bögre liszt
1 teáskanál vanilia aroma
Fahéj és porcukor díszítésnek
1) a sütőt kapcsold be 175 fokra és vajazz ki egy kb. 25 cm -es tortaformát 2) az almákat hámozd meg, magozd ki, majd vágd fel vékony szeletkékre, majd azt is vágd ketté, és tedd bele az almát a formába 3) a tojásokat keverd ki a cukorral, add hozzá a vanilia aromát, végül a lisztet 4) a masszát öntsd bele a formába, óvatosan keverd össze az almával, majd süsd 55-60 percig,ha a teteje már nagyon barnul takard le alufóliával 5) hidegen, melegen tálalható, fahéjas porcukorral megszórva, fagyival tálalva a nap megkoronázása. Jó étvágyat!
Folyamatos keverés közben vízgőzön olvasszuk össze a vajat és csokoládét, ha már simára kevertük, akkor adjuk hozzá a sűrített tejet, végül a kókuszt. Öntsük üvegekbe és tárolju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból kevés tejjel rugalmas tésztát gyúrunk. Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, és korongokra szaggatjuk. Zsírozott tepsibe rakjuk, és világosra sütjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sárgarépát reszeljük le vagy vágjuk egészen apró darabokra. Ha a datolya kicsit szárazabb, áztassuk be vízbe az aprítás előtt. A kókuszreszelék egyharmadát tegyük félre a forgatá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1+2+3+4 alapanyagokat habosra keverjük, majd hozzáadjuk az 5+6+7 anyagokat. Forró sütőben sütjük. 8+9 gőz felett fényesre, sűrűre keverjük és a megsült tészta tetejére símítjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű