Hozzávalók:
30 dkg * túró
1 db tojás
1 kiskanál só
7 dkg kukoricadara
2-3 evőkanál olívaolaj a sütéshez
A túrót összekeverjük a tojással, majd hozzáadjuk a sót és a kukoricadarát és összegyúrjuk.
A masszát állni hagyjuk 15 percig, majd kis gombócokat formázunk belőle és tenyérrel enyhén ellapítjuk őket.
Az olívaolajat egy serpenyőben felhevítjük és közepesnél kicsit nagyobb lángon néhány perc alatt a túrólepények mindkét oldalát átsütjük.
Friss zöldséggel vagy fokhagymás-joghurtos mártogatóval tálaljuk.
Elkészítési idő: 35 perc
Nehézségi szint: kezdő
Mivel búzaliszt helyett kukoricadarával készül, így nem tartalmaz glutént, tehát gluténérzékenyek is nyugodtan fogyaszthatják!
A rizst az olajon fehéredésig pirítjuk, majd 1,5x-es mennyiségű sós vízben, fedő alatt puhára főzzük. A kelkáposztát felcsíkozzuk, és egy liter forrásban lévő levesalapban 3-4 per...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat keményre főzzük és miután lehűtöttük, megpucoljuk, majd apró kockákra vágjuk, A parizert 3-4 mm-es kockákra vágjuk, vagy lereszeljük. A tejfölt elkeverjük a must...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA krumplit héjában félpuhára főzzük. A hússzeleteket enyhén átsózzuk. A tepsit kiolajozzuk. A lisztben elkeverjük az őrölt paprikát, és ebben átforgatjuk a hússzeleteket. Egymás...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KözepesA burgonyát héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és felkarikázzuk. A tojásokat keményre főzzük. A szalonnát apróra vágjuk és megpirítjuk, majd kiszedjük a zsírból. A kolbászt vékony...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű