Hozzávalók:
30 dkg * túró
1 db tojás
1 kiskanál só
7 dkg kukoricadara
2-3 evőkanál olívaolaj a sütéshez
A túrót összekeverjük a tojással, majd hozzáadjuk a sót és a kukoricadarát és összegyúrjuk.
A masszát állni hagyjuk 15 percig, majd kis gombócokat formázunk belőle és tenyérrel enyhén ellapítjuk őket.
Az olívaolajat egy serpenyőben felhevítjük és közepesnél kicsit nagyobb lángon néhány perc alatt a túrólepények mindkét oldalát átsütjük.
Friss zöldséggel vagy fokhagymás-joghurtos mártogatóval tálaljuk.
Elkészítési idő: 35 perc
Nehézségi szint: kezdő
Mivel búzaliszt helyett kukoricadarával készül, így nem tartalmaz glutént, tehát gluténérzékenyek is nyugodtan fogyaszthatják!
A combokat lebőrözzük és kicsontozzuk, lehetőleg úgy, hogy a hús egyben maradjon. A tenyérnyi darabokat enyhén kiklopfoljuk, besózzuk, borsozzuk, és hűtőbe tesszük. Ragu kész...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KözepesA spagettit kifőzöm, félreteszem, a zöldborsót is. Kevés olajon, vagy az apróra vágott szalonnán megdinsztelem a hagymát, sózom, borsozom, ételízesítővel megszórom. Ráteszem a dará...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA szalonnát felkockázzuk és zsírjára pirítjuk. Ha szépen kiolvadt, hozzáadjuk a tarhonyát, és a finomra vágott vöröshagymát. Kb 5 percig pirítjuk kis lángon. Mehet hozzá a kisebb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű