1 fej hagyma
1 kisebb cukkini
1 sárgarépa
kis zeller gumó
1 kisebb brokkoli vagy karfiol
2 tojás
kb 20 dkg zabkorpa
só, bors, pirospaprika, fokhagyma ízlés szerint
olaj
Dinszteld meg az apróra vágott hagymát
Párold meg a zöldségeket, majd botmixerrel, vagy krumplinyomóval pépesítsd
Keverd össze a leturmixolt zöldséget a tojásokkal, fűszerekkel, zabkorpával.
Gyúrd össze, hogy jól formázható fasírtokat lehessen készíteni belőle.
Hagyd egy kicsit állni, majd süsd ki a golyókat.
Sütőben is elkészítheted, így jóval egészségesebb!
A tököket mosd meg, vágd ketté, kapard ki a közepükből a magokat. Sózd be, és tedd félre addig, amíg elkészíted a tölteléket. Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon dinszteld m...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA meghámozott burgonyát sós vízben megfőzzük (kb. 30 perc, persze ez fajtától függ). Közben a tojásokat is sós vízben keményre főzzük (10 perc). A megfőtt burgonyát egy kizsírozot...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesMelegítsük elő a sütőt 200 fokra. Béleljünk ki sütőpapírral egy tepsit vagy sütőlapot. A krumplikat mossuk meg, sikáljuk meg, majd töröljük szárazra. Tegyük őket az előkészített t...
Elkészítési idő: 1 óra 20 perc Nehézség: KönnyűA mártás készülhet friss, fagyasztott és konzerv meggyből. Ilyenkor télen értelemszerűen a két utóbbi verzióból válogathatunk. A fagyasztott esetében feltesszük főni annyi vízzel,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű