25 dkg tehéntúró
2 dl tejföl
1 db lila hagyma
só ízlés szerint
bors ízlés szerintha
1 kk cayenne bors
1 tk petrezselyem
1 csokor metélőhagyma
2 teáskanál fűszerpaprika
fokhagymapor ízlés szerint
25 dkg túrót, 2 dl tejfölt, egy fej apróra darabolt lilahagymát összekeverünk, majd fűszerezzük egy kis borssal, sóval, cayenne borssal, fokhagyma granulátummal, petrezselyemmel, metélőhagymával és fűszerpaprikával.
Úgy finom, ha az ízek összeérnek, így érdemes fogyasztás előtt néhány órával elkészíteni.
1. A zsírt nagyon finomra darált (turmixolt) húsos, édes pirospaprikával ízesítjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A megmosott paprikákat hosszában vágjuk félbe, és magozzuk ki. 2. A töltelékhez a túrót tegyük keverőtálba és villával törjük át. 3. Adjuk hozzá a krémsajtot, a tojásokat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sárgaborsót beáztatni, főzni annyi vízzel míg teljesen szétfő. Turmixba tenni, a fűszerekkel együtt, lehet pici vízzel segíteni. Folpackkal bélelt edénybe tenni vagy hengerré for...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA baconcsíkokat egy serpenyőben kis lángon kiolvasztjuk, félretesszük. Ugyanebben a serpenyőben közepes lángon vajat olvasztunk, rádobjuk a kenyérszeleteket pirulni. Ha az egyik...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű