80 dkg sertéshús
80 dkg zöldségkeverék
2 közepes fej vöröshagyma
3 tojás
3 dl tejföl
4 ek olaj
só ízlés szerint
2 tk fűszerpaprika
2 ek zsemlemorzsa
3 dl víz
Az apróra vágott hagymát olajon megdinszteljük, meghintjük fűszerpaprikával, hozzáadjuk a kockára vágott húst. Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük. Felöntjük vízzel, és addig főzzük, míg megpuhul.
A zöldségeket sós vízben megfőzzük, leszűrjük.
Olajjal kikent, zsemlemorzsával meghintett tepsibe tesszük a leszűrt zöldségeket. A pörkölt levét is leszűrjük, a húst a zöldségekre borítjuk.
A pörköltlét kikeverjük a 1,5 dl tejföllel, és ráöntjük. A tejföl másik felét a tojásokkal elkeverjük, sózzuk, majd ezt is ráöntjük.
Előmelegített sütőben készre sütjük.
A kenyeret megpiritjuk, vajjal megkenjük, sült sonkát, szelet sajtot teszünk rá, meghintjük piros paprikával, egy kisvajat teszünk rá,megsütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA virsliket hosszában vágjuk ketté úgy, hogy vigyázzunk, ne vágjuk teljesen végig. Maradjon kb. 1-2 cm egyben. Fordítsuk ki a virsli szárakat szív alakúra, és a csücskénél tűzzük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiolt sós vízben nem túl puhára főzzük. A vajból lisztből tejből mártást készítünk. Mikor kicsit hűlt a mártás belekeverjük a többi hozzávalót. Vajjal kikent zsemlemorzsával...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és felkarikázzuk. A tojásokat keményre főzzük. A szalonnát apróra vágjuk és megpirítjuk, majd kiszedjük a zsírból. A kolbászt vékony...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű