1 cipó, 4 db tömlős krémsajt, 300 gr tejföl, só, szalonna, fokhagyma.
A kenyeret tepsibe tesszük, levágjuk a kalapját, kiszedjük a belsejét és a cipó köré rakjuk.
A tejfölt és a sajtokat összekeverjük. Ízlés szerint fűszerezzük és beleöntjük a kenyérbe.
A kenyér széleit meglocsoljuk vízzel és a kiszedett kenyérdarabkákat is.
Betesszük a sütőbe és 180 fokon 20 percig sütjük.
Ameddig sül, a szalonnát kis kockákra vágjuk és megpirítjuk.
Ha a kenyér megsült, kivesszük és a mártásba keverjük a szalonnát.
A kenyérdarabkákat a mártásba mártogatjuk, így fogyasztjuk. Ha elfogyott, akkor széttépjük a cipót.
Én előre lepirítottam a szalonnát és úgy kevertem össze a sajtos.
Sőt lehet bele tenni lila hagymát és fokhagymát is.
A húst a fogyasztás előtt 3-4 nappal korábban bepácoljuk. A pácolást minimum 1 nappal korábban el kell végezni, de minél jobban közelítjük a 3-4 napot, annál porhanyósabb és ízlete...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagyobb fazékban vizet teszünk fel forrni, és megsózzuk. A nokedli tésztáját a lisztből, tojásokból, csipetnyi sóval és a vízzel összeállítjuk. A forrásban lé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst csíkokra vágjuk, és bepácoljuk pár órára a gyros fűszerkeverékkel. Kevés olajon sütjük majd ki, ha a mártást és a pitákat is elkészítettük már. A tzatziki elkészítése: A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElső lépésként megfőzzük a kukoricakását, polentát, puliszkát, ki hogy ismeri. Ehhez vizet forralunk, amit jól megsózunk ,teszünk egy kis vajat a vízbe majd ha felforrt, kanalakén...
Elkészítési idő: 35 pec Nehézség: Könnyű